Zeliščni žličniki
Print Friendly, PDF & Email

Zeliščni žličniki so mehke “kepice”, ki jih lahko vkuhamo v razne obare ali pa jih postrežemo kot prilogo k mesnim ali drugim jedem. Vsi jih obožujejo, saj so tako mehki, da se kar stopijo v ustih.

Zeliscni-zlicniki-8

Zeliščni žličniki – pripomočki:

  • skodelica
  • žlica
  • deska za rezanje
  • nož
  • vilica

Zeliščni žličniki – sestavine:Zeliscni-zlicniki-1

  • 4 žlice kisla smetana
  • 1 jajčka
  • nekaj vejic peteršilja (lahko tudi druga zelišča)
  • 8-10 žlic bele moke
  • ščepec soli

 

Zeliščni žličniki – postopek:

V skodelico ubijemo 1 jajčko ter dodamo 4 žlice kisle smetane. Na drobno narežemo peteršilj. Dodamo lahko tudi druga zelišča (baziliko, origano itd.) ter ščepec soli.

Zeliscni-zlicniki-2

Vse skupaj dobro premešamo z vilico, da dobimo enakomerno strukturo.

Zeliscni-zlicniki-3

Nato dodamo belo moko in sicer postopoma ter vmes mešamo. Dodamo približno 8 – 10 žlic moke.

Zeliscni-zlicniki-4

Med sprotnim dodajanjem moke in mešanjem, opazujmo strukturo mase in prilagodimo količino moke. Točno količino moke je namreč težko vnaprej opredeliti, saj je le-ta odvisna od velikosti jajca in količine kisle smetane.

Zeliscni-zlicniki-5

Zeliščne žličnike lahko skuhamo v obari, kamor se zares odlično podajo, če pa se odločimo, da jih bomo postregli kot prilogo h glavnim jedem, pa jih skuhamo v vreli, malenkost slani vodi. Oblikujemo jih tako, da z žlico zajemamo maso in jih spustimo v posodo. Žlico prej zmočimo.

Zeliscni-zlicniki-7

Kuhamo jih približno 15 minut.

Zeliscni-zlicniki

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor