Zeliščni žličniki
Print Friendly, PDF & Email

Zeliščni žličniki so mehke “kepice”, ki jih lahko vkuhamo v razne obare ali pa jih postrežemo kot prilogo k mesnim ali drugim jedem. Vsi jih obožujejo, saj so tako mehki, da se kar stopijo v ustih.

Zeliscni-zlicniki-8

Zeliščni žličniki – pripomočki:

  • skodelica
  • žlica
  • deska za rezanje
  • nož
  • vilica

Zeliščni žličniki – sestavine:Zeliscni-zlicniki-1

  • 4 žlice kisla smetana
  • 1 jajčka
  • nekaj vejic peteršilja (lahko tudi druga zelišča)
  • 8-10 žlic bele moke
  • ščepec soli

 

Zeliščni žličniki – postopek:

V skodelico ubijemo 1 jajčko ter dodamo 4 žlice kisle smetane. Na drobno narežemo peteršilj. Dodamo lahko tudi druga zelišča (baziliko, origano itd.) ter ščepec soli.

Zeliscni-zlicniki-2

Vse skupaj dobro premešamo z vilico, da dobimo enakomerno strukturo.

Zeliscni-zlicniki-3

Nato dodamo belo moko in sicer postopoma ter vmes mešamo. Dodamo približno 8 – 10 žlic moke.

Zeliscni-zlicniki-4

Med sprotnim dodajanjem moke in mešanjem, opazujmo strukturo mase in prilagodimo količino moke. Točno količino moke je namreč težko vnaprej opredeliti, saj je le-ta odvisna od velikosti jajca in količine kisle smetane.

Zeliscni-zlicniki-5

Zeliščne žličnike lahko skuhamo v obari, kamor se zares odlično podajo, če pa se odločimo, da jih bomo postregli kot prilogo h glavnim jedem, pa jih skuhamo v vreli, malenkost slani vodi. Oblikujemo jih tako, da z žlico zajemamo maso in jih spustimo v posodo. Žlico prej zmočimo.

Zeliscni-zlicniki-7

Kuhamo jih približno 15 minut.

Zeliscni-zlicniki

Dober tek!

 

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor