Gratinirani peresniki s piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Gratinirani peresniki s piščancem je odlično kosilo, ko morate porabiti piščančje meso ali, ko si zaželite na hitro bogato bešamel omako zraven peresnikov ali kakšne druge pašte. Vse skupaj zapečeno v pečici je pa za prste obliznit.

Gratinirani-peresniki-s-piscancem-7

Gratinirani peresniki s piščancem – pripomočki:

  • 1 lonec in 1 ponev
  • krožnik
  • globoka posoda za v pečico
  • kuhalnica in metlica
  • nož in deska
  • ribežen
  • štedilnik in pečica

Gratinirani peresniki s piščancem – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 300 g peresnikov ali makaronov
  • ščep soli in popra
  • 3 piščančji zrezki
  • 50 g sira edamec

Za bešamel:

  • 30 g masla
  • 30 – 40 g moke
  • pol litra mleka
  • ščep muškatnega oreščka

Gratinirani peresniki s piščancem – postopek:

V lonec damo vodo in jo zavremo s ščepom soli. Dodamo peresnike in kuhamo po navodilih proizvajalca. Meso narežemo na kocke, solimo in popramo ter prepražimo v ponvi na nekaj kapljicah olja. Pečico prižgemo na 200 °C.

Gratinirani-peresniki-s-piscancem-1

Ko je meso pečeno ga odstavimo na krožnik in v isti ponvi pripravimo bešamel omako.

Gratinirani-peresniki-s-piscancem-2

Pekač za v pečico malenkost naoljimo in vanj dodamo kuhane peresnike. Polovico bešamela prelijemo čez peresnike, nato dodamo meso in še preostanek bešamela. Vse skupaj lahko še malo premešamo.

Gratinirani-peresniki-s-piscancem-4

Za konec čez jed naribamo sir. Po želji lahko dodamo tudi parmezan.

Gratinirani-peresniki-s-piscancem-5

Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 25 min, dokler se sir ne stopi in malenkost zapeče. Gratinirani peresniki s piščancem so gotovi. Kremast sir in topla bešamel omaka, ki se kar topi v ustih se odlično povežejo s peresniki in piščancem. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.4]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor