Svinjska jetra v slastni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Pri pripravi jeter je pomembno da so narezana res na tanko, saj so le tako hitro gotova in zato mehka, da se kar stopijo v ustih. Pomembno je tudi, da jetra solimo tik pred serviranjem, saj bodo v nasprotnem primeru trda. Jetra v slastni omaki ponudimo s pire krompirjem ali koruzno polento, lahko pa kar s kruhom, saj bodo vaši gostje gotovo želeli pomazati vsako kapljico omake.

svinjska-jetra-v-slastni-omaki

Svinjska jetra v slastni omaki – pripomočki:

  • globlja ponev
  • nož in deska za rezanje
  • kuhalnica
  • žlica

Svinjska jetra v slastni omaki – sestavine:

za 4 osebe

  • 200 g svinjskega mesa
  • 500 g svinjskih jeter
  • večja čebula
  • maščoba za praženje
  • žlica moke
  • 2 dl vode
  • 2 dl rdečega vina
  • lovorov list
  • sol in poper

Svinjska jetra v slastni omaki – postopek:

Čebulo očistimo in sesekljamo. V ponvi ogrejemo malo maščobe, na kateri prepražimo čebulo. Dodamo na kocke narezano meso in pražimo, dokler ni lepo rjavo zapečeno.

svinjska-jetra-v-slastni-omaki

Jetra narežemo na tanke rezine in jih dodamo v ponev, ter na hitro popražimo.

svinjska-jetra-v-slastni-omaki

Posujemo z moko, na hitro prepražimo in zalijemo z vodo. Dodamo še lovorov list in poper. Prilijemo vino, na hitro pokuhamo, ter solimo neposredno pred serviranjem. Gotovo jed takoj ponudimo, najbolje s pire krompirjem ali koruzno polento, lahko pa kar s kruhom, saj bodo vaši gostje gotovo želeli pomazati vsako kapljico omake.

svinjska-jetra-v-slastni-omaki

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor