Svinjska jetra v slastni omaki
Pri pripravi jeter je pomembno da so narezana res na tanko, saj so le tako hitro gotova in zato mehka, da se kar stopijo v ustih. Pomembno je tudi, da jetra solimo tik pred serviranjem, saj bodo v nasprotnem primeru trda. Jetra v slastni omaki ponudimo s pire krompirjem ali koruzno polento, lahko pa kar s kruhom, saj bodo vaši gostje gotovo želeli pomazati vsako kapljico omake.
Svinjska jetra v slastni omaki – pripomočki:
- globlja ponev
- nož in deska za rezanje
- kuhalnica
- žlica
Svinjska jetra v slastni omaki – sestavine:
za 4 osebe
- 200 g svinjskega mesa
- 500 g svinjskih jeter
- večja čebula
- maščoba za praženje
- žlica moke
- 2 dl vode
- 2 dl rdečega vina
- lovorov list
- sol in poper
Svinjska jetra v slastni omaki – postopek:
Čebulo očistimo in sesekljamo. V ponvi ogrejemo malo maščobe, na kateri prepražimo čebulo. Dodamo na kocke narezano meso in pražimo, dokler ni lepo rjavo zapečeno.
Jetra narežemo na tanke rezine in jih dodamo v ponev, ter na hitro popražimo.
Posujemo z moko, na hitro prepražimo in zalijemo z vodo. Dodamo še lovorov list in poper. Prilijemo vino, na hitro pokuhamo, ter solimo neposredno pred serviranjem. Gotovo jed takoj ponudimo, najbolje s pire krompirjem ali koruzno polento, lahko pa kar s kruhom, saj bodo vaši gostje gotovo želeli pomazati vsako kapljico omake.
Naj vam tekne!