Slastna marinirana piščančja bedra
Print Friendly, PDF & Email

Imate piščančja bedra in malo časa za njihovo pripravo? Nič hudega, preprostejši recept skoraj ne obstaja – vi naredite marinado, vse ostalo pa bo opravila pečica. Odlično, kajne? 🙂

slastna-marinirana-piscancja-bedra

Pripomočki za slastna marinirana bedra:

  • navadna pečica
  • manjša posodica
  • žlička za mešanje
  • pekač
  • papir za peko
  • hladilnik
  • čopič

Sestavine za pripravo slastnih mariniranih beder

Za 3 osebe:

  • tri bedra
  • dve žlici (poljubnega) olja
  • pol čajne žličke soli
  • pol čajne žličke popra
  • pol čajne žličke kajenskega popra
  • ena čajna žlička mlete rdeče paprike
  • ščepec timijana
  • ščepec kurkume
  • ena čajna žlička gorčice
  • dve žlički temne sojine omake

Postopek priprave slastnih mariniranih beder:

Bedra najprej operemo in posušimo, da ne bodo mokra.

slastna-marinirana-piscancja-bedra

V posodici združimo vse ostale sestavine in naredimo božansko marinado. Če ne marate sojine omake, jo lahko izpustite.

slastna-marinirana-piscancja-bedra

Vse dobro premešamo, da bo marinada res povezana. Nato jo premažemo prek beder, ki jih nato postavimo v hladilnik za pol ure. To ni nujno, je pa priporočljivo, saj bo imela marinada čas, da se vsrka v meso. Po 30 minutah vzamemo bedra iz hladilnika in prižgemo pečico na 185 stopinj Celzija. Bedra damo v pečico šele potem, ko se bo ogrela do 185 stopinj Celzija, ne prej. Pečemo jih okoli 50 minut. Veliko je odvisno od pečice. Bedra so gotova, ko dobijo hrustljavo skorjo. Na spodnji sliki je eno bedro, ki je bilo v marinadi s sojino omako, drugi dve pa sta bili premazani z marinado brez sojine omake, zato sta svetlejše barve.

slastna-marinirana-piscancja-bedra

Slastna marinirana piščančja bedra so že pripravljena. Le kaj je lahko bolj preprosto? 🙂 Ob njih lahko postrežemo mlince, krompir ali kakšno drugo prilogo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.1]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor