Slastna marinirana piščančja bedra
Imate piščančja bedra in malo časa za njihovo pripravo? Nič hudega, preprostejši recept skoraj ne obstaja – vi naredite marinado, vse ostalo pa bo opravila pečica. Odlično, kajne? 🙂
Pripomočki za slastna marinirana bedra:
- navadna pečica
- manjša posodica
- žlička za mešanje
- pekač
- papir za peko
- hladilnik
- čopič
Sestavine za pripravo slastnih mariniranih beder
Za 3 osebe:
- tri bedra
- dve žlici (poljubnega) olja
- pol čajne žličke soli
- pol čajne žličke popra
- pol čajne žličke kajenskega popra
- ena čajna žlička mlete rdeče paprike
- ščepec timijana
- ščepec kurkume
- ena čajna žlička gorčice
- dve žlički temne sojine omake
Postopek priprave slastnih mariniranih beder:
Bedra najprej operemo in posušimo, da ne bodo mokra.
V posodici združimo vse ostale sestavine in naredimo božansko marinado. Če ne marate sojine omake, jo lahko izpustite.
Vse dobro premešamo, da bo marinada res povezana. Nato jo premažemo prek beder, ki jih nato postavimo v hladilnik za pol ure. To ni nujno, je pa priporočljivo, saj bo imela marinada čas, da se vsrka v meso. Po 30 minutah vzamemo bedra iz hladilnika in prižgemo pečico na 185 stopinj Celzija. Bedra damo v pečico šele potem, ko se bo ogrela do 185 stopinj Celzija, ne prej. Pečemo jih okoli 50 minut. Veliko je odvisno od pečice. Bedra so gotova, ko dobijo hrustljavo skorjo. Na spodnji sliki je eno bedro, ki je bilo v marinadi s sojino omako, drugi dve pa sta bili premazani z marinado brez sojine omake, zato sta svetlejše barve.
Slastna marinirana piščančja bedra so že pripravljena. Le kaj je lahko bolj preprosto? 🙂 Ob njih lahko postrežemo mlince, krompir ali kakšno drugo prilogo.
Dober tek!