Zeljne krpice
Print Friendly, PDF & Email

Še ena izmed izmed tistih nostalgičnih, ki nas spomni na otroštvo. Jed, ki najbolj paše prav v zimskih mesecih. Če imate čas, lahko sami pripravite krpice iz testa, ki se lepo ujemajo s sladkim zeljem, če pa ste v stiski s časom, pa lahko uporabite tudi kupljene krpice, rezance ali metuljčke tako kot mi.

zeljne krpice

Zeljne krpice – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož za rezanje
  • posoda ali malo večja ponev

Zeljne krpice – sestavine

(za 3 osebe)

  • 1 manjša glava zelja (ali polovica malo večje)
  • 1 čebula
  • 3 debelejše rezine slanine (cca. 50 g)
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 2 žlici paradižnikove omake
  • 0,5 dl rdečega vina
  • cca. 3 žlice vode
  • sol, poper, malo rastlinskega olja

Zeljne krpice- priprava:

Zelje narežemo na krpice, približno en centimeter velike. Trde dele lahko zavržemo.

zeljne krpice 1

Na malo rastlinskega olja prepražimo čebulo in slanino, ki smo jo narezali na majhne koščke. Ko sta prepraženi, dodamo žličko sladkorja in zelje. Dodamo še vse začimbe, paradižnikovo omako, vino in približno 3 žlice vode.

zeljne krpice 2

Premešamo in dušimo, dokler zelje ne postane mehko.

zeljne krpice 3

Medtem skuhamo testenine po navodilih. Ko so skuhane, jih zmešamo z zeljnimi krpicami in postrežemo.

zeljne krpice 4

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 61 Povprečno: 4]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor