Jurčki in por s širokimi rezanci
Poroka jurčkov in pora s širokimi rezanci podari božanski okus in bogato aromo. Ob prihranku časa boste pripravili okusno, aromatično in predvsem zdravo jed, ki jo bodo z apetitom in željo po še pojedli prav vsi, ki jim jo boste ponudili. Način priprave spoštuje sestavine in jim ne odvzame bogate hranilne vrednosti.
Jurčki in por s širokimi rezanci – pripomočki:
- deska
- nož za rezanje zelenjave
- posoda za kuhanje testenin
- širša ponev ali kozica za pripravo omake
- kuhalnica
Jurčki in por s širokimi rezanci – sestavine:
- 100 g svežega ali zamrznjenega pora
- 150 g svežih ali zamrznjenih jurčkov
- vejica svežega timijana ali suha mešanica domačih zelišč (timijan, bazilika)
- 2 zrna česna
- 4 do 5 žlic oljčnega olja
- sol po okusu
- sveže mlet poper po okusu
- 1 dl sladke smetane
- 200 g širokih rezancev (po lastni izbiri)
Količina je primerna za dve osebi.
Jurčki in por s širokimi rezanci – postopek priprave
Pristavite osoljeno vodo za kuhanje testenin. V širši kozici ali ponvi na vodi podušite 100 g svežega ali zamrznjenega pora narezanega na kolobarje. Ko se por nekoliko zmehča dodajte na lističe nasekljane sveže ali zamrznjene jurčke. Dodajte vejico svežega timijana ali suhe začimbe in po potrebi dolijte nekaj vode. Po okusu posolite. Paralelno skuhajte testenine in kot prilogo pripravite solato po lastni izbiri.
Ko se gobe nekoliko zmehčajo dodajte 2 strta zrna česna in 4 do 5 žlic oljčnega olja.
Prilijte 1 dl sladke smetane ter omako rahlo premešajte.
Precedite testenine, stresite jih v kozico ali ponev z omako in rahlo premešajte. Po vrhu po želji dodajte še sveže mlet poper.