Pivski golaž
Pivski golaž je zanimiv, okusen obrok, ki ga pripravimo takrat, ko vemo, da bomo postregli samo polnoletne osebe, saj nam
Preberi večPivski golaž je zanimiv, okusen obrok, ki ga pripravimo takrat, ko vemo, da bomo postregli samo polnoletne osebe, saj nam
Preberi večVlečeno testo običajno uporabljamo pri pripravi sladic. Zakaj pa ga ne bi tokrat poskusili v slani različici? Namesto jabolčnega ali
Preberi večTestenine v kremni sirovi omaki z gobami so slastno, nasitno kosilo polnega okusa. Običajno jih pripravljam iz svežih jurčkov in
Preberi večSočna rižota s porom, grahom in gobjim prahom je sveža, hitro pripravljena jed, ko je časa za dolge kuharske podvige
Preberi večGobova rižota s smetano je pri nas zelo popularna jed in je velikokrat na jedilniku. Smetana za kuhanje doda piko
Preberi večSi želite zares dobre lazanje? Potem vam svetujem, da poskusite kraljevo lazanjo, ki bo s svojim bogatim okusom zagotovo navdušila
Preberi večGrenadirmarš je ena izmed tipičnih zasavskih jedi. Glavni sestavini grenadirmarša sta krompir in testenine. V sodobnih jedilnikih ga najdemo bolj
Preberi večPiščanec po mongolsko? Najbrž ste navajeni na mongolsko govedino. Toda piščanec je hitrejši, zelo preprost in nadvse sočen. Zanj potrebujemo
Preberi večGratinirane testenine s skuto so odlična in zelo okusna izbira za vse ljubitelje testenin. Poleg zelo dobrega okusa je to
Preberi večMlinci so močnata priloga, katere običajno postrežemo k pečenemu mesu. Postali so tradicionalna priloga k pečeni rački ali goski ob
Preberi večZapečeno kozličkovo stegno v gobjem prahu in hokaido buči je aromatična jed v kateri se prepleteni okusi sestavin zlijejo v
Preberi večVojaški pasulj je bil najbolj priljubljen obrok, ki so ga kuhali fantom in možem v času, ko so služili obvezni
Preberi večČe želite poskusiti dobro in zdravo prilogo, ki jo lahko postrežete tako poleg ribjih kot mesnih jedi predlagam, da sledite
Preberi večVelikokrat nam od včerajšnjega kosila ostane meso in ne vemo na kakšen način bi ga “predelali”, da bi iz njega
Preberi večPljukanci so značilna istrska jed in so, po originalnem receptu, narejeni samo iz moke, vroče vode ter soli. Nekateri dodajo
Preberi večKruhove cmoke postrežemo kot prilogo raznim omakam, golažu, pečenki in enolončnicam. Zaradi njihove sestave so zelo okusni, nasitni in priljubljeni.
Preberi večKrompirjeva musaka je okusna in enostavna jed, sestavljena pretežno iz krompirja in mesa. Z dodanim sirom, smetano in začimbami pa
Preberi več