Piščančja nabodala z ajdo v beli zelenjavni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Piščančja nabodala z ajdo v beli zelenjavni omaki so jed, v kateri se mešajo zanimivi okusi in teksture. Priprava sploh ni zahtevna. Če nam meso ne diši, je ajda z zelenjavo v omaki že sama po sebi lahko samostojen obrok, ki mu dodamo le solato.

Pripomočki za piščančja nabodala z ajdo v beli zelenjavni omaki:

  • cedilo
  • ponev
  • deska
  • nož
  • 2 posodi

Sestavine za piščančja nabodala z ajdo v beli zelenjavni omaki – za 2 osebi:

  • 4 piščančja nabodala
  • 1 zelena paprika
  • 2 korenja
  • 6 šampinjonov
  • ščep curryja
  • maščoba za peko nabodal
  • 100 g ajdove kaše
  • sol
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 2 žlici (sveže) naribanega parmezana
  • po potrebi nekaj žlic mleka

Postopek za piščančja nabodala z ajdo v beli zelenjavni omaki:

Za piščančja nabodala z ajdo v beli zelenjavni omaki najprej preberemo ajdo in odstranimo črna ali poškodovana zrna. Ostala splaknemo v cedilu pod tekočo vodo. V prvo posodo nalijemo vodo, jo posolimo in ko zavre, vanjo vsujemo oprano ajdovo kašo. Kuhamo jo približno 20 minut na zmerni temperaturi, da postane mehka.

Medtem pripravimo še meso in omako. Piščančja nabodala spečemo v ponvi, ki jo prej malo namastimo. Nabodala večkrat obrnemo, da se dobro spečejo na vseh straneh. Rahlo jih posujemo s curryjem in soljo.

Za zelenjavno omako očistimo in narežemo korenje in zeleno papriko na koščke, šampinjone pa na lističe. Vse damo v drugo posodo, pokrijemo in dušimo 10 minut. Solimo po okusu. Ko se zelenjava nekoliko zmehča, šampinjoni pa potemnijo, dolijemo smetano za kuhanje in kuhamo še približno 10 minut. Če se omaka preveč zgosti, lahko dolijemo nekaj žlic mleka. Dodamo tudi žlico (sveže) naribanega parmezana.

Kuhano ajdovo kašo odcedimo in postrežemo na krožnika. Čez prelijemo belo zelenjavno omako in vse skupaj posujemo še z malo (sveže) naribanega parmezana. Dodamo še pečeni piščančji nabodali in okusno jed ponudimo takoj. Zraven paše zelena solata.

Dober tek!

Save

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.2]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor