Sočno ocvrt piščanec, mariniran v jogurtu
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrt piščanec? Le kdo ga ne mara? Meni že ob sami misli nanj brbončice veselo poplesavajo.  Piščanec, ki ga čez noč mariniramo v jogurtu, bo po cvrtju še bolj sočen in še bolj slasten. Vendar vem, da so ljudje, ki ocvrtega ne marajo ali ne smejo, zato je v receptu namig tudi za njih.

Sočno ocvrt piščanec, mariniran v jogurtu – pripomočki:

  • nož
  • deska
  • posoda za marinado
  • kuhinjska PVC folija
  • metlica za stepanje
  • posoda za paniranje
  • friteza ali ponev za cvrtje

Sočno ocvrt piščanec, mariniran v jogurtu – sestavine:

Za 4 do 5 oseb

  • 1 kg kosov piščanca primernega za cvrtje
  • 400 ml navadnega jogurta
  • 2 jajca
  • ščep soli
  • poper
  • po želji še različne začimbe: česen, korijander, curry …
  • olje za cvrtje
  • krušne drobtine

Sočno ocvrt piščanec, mariniran v jogurtu – postopek:

Izberemo piščančje kose, ki so primerni za cvrtje. Odstranimo jim kožo, jih speremo pod tekočo vodo in jih osušimo. Sedaj pripravimo marinado. V skledi najprej stepemo jajca, nato prilijemo navadni jogurt, dodamo sol, poper in po želji začimbe, ki jih imamo radi.  Soli dodamo toliko, da piščanca kasneje ne rabimo več soliti. Z metlico za stepanje vse premešamo.

Piščančje kose vložimo v jogurtovo marinado. Kose mesa razporedimo tako, da so vsi prekriti.

Skledo z mariniranim piščancem prekrijemo s kuhinjsko PVC folijo in pustimo čez noč počivati v hladilniku. Namesto sklede in PVC folije lahko uporabimo posodo s pokrovom.

Naslednji dan kose piščanca vzamemo iz marinade in jih paniramo v krušnih drobtinah. Kose mesa, ki jih pobiramo iz marinade, ne odcejamo preveč. Pustimo, da se marinada ohrani na kosih. Tako panirane kose sedaj ocvremo v vročem olju. Pri nas najraje cvremo v fritezi. Tisti, ki ne marate ali ne smete jesti ocvrto hrano v maščobi, lahko panirane kose mesa položite v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem in jih ocvrete brez brez maščobe.

Nasvet
Za tiste, ki pa res ne marate cvrtja in panira, lahko tako marinirane kose mesa opečete na vam ljubi način. V tem primeru je zelo priporočljivo, da predhodno marinado začinite z začimbami, ki so vam všeč na pečenem piščancu.


Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor