Mesna rižota malo drugače
Po pikniku se rado zgodi, da ostane kaj mesnin, v zamrzovalniku pa ni prostora. Če ne želimo ponovno peči na žaru, lahko ražnjiče “razstavimo” in “predelamo” v okusno rižoto. S kombiniranjem različne zelenjave bo ta jed vsakič malo drugačna.
Mesna rižota malo drugače – pripomočki:
- ponvica
- lonček (200 ml)
- nož
- deska
- kuhalnica
- žlička
Mesna rižota malo drugače – sestavine:
za 2 osebi
- 2 ražnjiča
- 1 lonček riža
- 1 večji korenček
- 2 žlici graha
- nekaj cvetov brokolija
- žlička mlete rdeče paprike
- sol in poper
- jušna osnova
Mesna rižota malo drugače- postopek:
Iz ražnjičev poberemo nabodala in ločimo meso in zelenjavo.
Če je na ražnjičih slanina, jo damo v ponvico in jo popečemo. Če na ražnjičih ni slanine, v ponvici segrejemo žlico olja ali masti. Nato dodamo meso. Ko se meso popeka, očistimo in narežemo korenček, grah in brokoli (oziroma drugo zelenjavo). Zelenjavo, ki smo jo pripravili in zelenjavo, ki je že bila na ražnjičih, dodamo k popečenemu mesu. Malo popražimo, nato pa dodamo še skodelico riža.
Na hitro prepražimo, da riž postekleni, posujemo z žličko mlete rdeče paprike, premešamo in zalijemo z jušno osnovo.
Jušne osnove naj bo toliko, kolikor jo priporoča proizvajalec riža (zapisano na embalaži).
Začinimo s soljo in poprom in kuhamo, dokler riž ni primerno kuhan. Po potrebi dolijemo še malo tekočine in še kuhamo.
Brbončice vam bodo hvaležne!