Svinjska ribica v zelenjavni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Paradižnik, čebula in paprika so zelenjava, ki bogati naše vrtove. So odlična kombinacija za okusno zelenjavno omako, kamor se odlično poda popečena svinjska ribica. Sama priprava je hitra in enostavna, kombinacija popečene svinjske ribice v tej zelenjavni omaki pa zelo okusna. Za piko na i, pa lahko zraven postrežemo še pečen krompir v pečici.

Svinjska ribica v zelenjavni omaki

Pripomočki za pripravo svinjske ribice v zelenjavni omaki

  • nož
  • deska za rezanje
  • ponev
  • žlica
  • 1 manjša kozica
  • 1 manjši krožnik

Sestavine za svinjsko ribico v zelenjavni omaki

Za 3 osebe:

  • 500 g svinjske ribice
  • 4 žlice svinjske masti
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 3 srednje velike paprike (rdeče ali zelene)
  • 2 večja paradižnika
  • 200 g smetane za kuhanje

Priprava svinjske ribice v zelenjavni omaki

Svinjsko ribico narežemo in jo popečemo na masti z obeh strani. Poberemo iz ponve.

Svinjska ribica v zelenjavni omaki 1

V masti iz katere smo pobrali svinjsko ribico, ki smo jo popekli, prepražimo čebulo.

Svinjska ribica v zelenjavni omaki 2

Praženi čebuli dodamo še papriko, katero smo pred tem očistili in narezali na kocke in prepražimo. Nazadnje dodamo še paradižnik, narezan na kocke.

Svinjska ribica v zelenjavni omaki 3

Ko je vsa zelenjava dobro prepražena, dodamo smetano za kuhanje, popečeno svinsko ribico in vse skupaj kuhamo še 10 minut.

Svinjska ribica v zelenjavni omaki 5

Svinjska ribica v zelenjavni omaki 6

Postrežemo s kosom kruha ali pečenim krompirjem.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor