Svinjska ribica v zelenjavni omaki
Paradižnik, čebula in paprika so zelenjava, ki bogati naše vrtove. So odlična kombinacija za okusno zelenjavno omako, kamor se odlično poda popečena svinjska ribica. Sama priprava je hitra in enostavna, kombinacija popečene svinjske ribice v tej zelenjavni omaki pa zelo okusna. Za piko na i, pa lahko zraven postrežemo še pečen krompir v pečici.
Pripomočki za pripravo svinjske ribice v zelenjavni omaki
- nož
- deska za rezanje
- ponev
- žlica
- 1 manjša kozica
- 1 manjši krožnik
Sestavine za svinjsko ribico v zelenjavni omaki
Za 3 osebe:
- 500 g svinjske ribice
- 4 žlice svinjske masti
- 2 srednje veliki čebuli
- 3 srednje velike paprike (rdeče ali zelene)
- 2 večja paradižnika
- 200 g smetane za kuhanje
Priprava svinjske ribice v zelenjavni omaki
Svinjsko ribico narežemo in jo popečemo na masti z obeh strani. Poberemo iz ponve.
V masti iz katere smo pobrali svinjsko ribico, ki smo jo popekli, prepražimo čebulo.
Praženi čebuli dodamo še papriko, katero smo pred tem očistili in narezali na kocke in prepražimo. Nazadnje dodamo še paradižnik, narezan na kocke.
Ko je vsa zelenjava dobro prepražena, dodamo smetano za kuhanje, popečeno svinsko ribico in vse skupaj kuhamo še 10 minut.
Postrežemo s kosom kruha ali pečenim krompirjem.
Dober tek.