Praženo kislo zelje s hrenovko
Če želimo enostavno, a odličnega okusa in zimskemu letnemu času primerno kosilo, je super izbira praženo kislo zelje s hrenovko.
Preberi večČe želimo enostavno, a odličnega okusa in zimskemu letnemu času primerno kosilo, je super izbira praženo kislo zelje s hrenovko.
Preberi večBujta repa s klobaso po moje je okusna enolončnica, ki nas prijetno nasiti in vpliva na naše telo. Osnova za
Preberi večFuži s tartufato so klasična istrska specialiteta, ki je kljub svojemu božanskemu okusu zelo enostavna za pripravo. Par sestavin in
Preberi večPesini polpeti so polpeti iz pese, korenja, fižola in čičerike. So lepe temno roza barve, okus pa prilagodimo z uporabimo
Preberi večKrompirjevo testo in prepraženo mleto meso….klasika, preprosto in vedno dobrodošlo. Testo je kot za krompirjeve svaljke z dodanim muškatnim oreščkom.
Preberi večVampi iz moje kuhinje se na zmernem ognju kuhajo skozi cel postopek, tudi v času praženja ostalih sestavin, zato so
Preberi večKrompirjeva polenta je okusna jed, primerna za zimski čas. Je bolj močna in nasitna, predvsem zaradi klobase, ki jo dodamo
Preberi večPolnjene piščančje rolade na dva načina – za malo posebne priložnosti. To so pravzaprav manjše roladice iz piščančjih prsi, ki
Preberi večMineštra s klobaso in žličniki je zelo okusna zelenjavna enolončnica, ki jo lahko ponudimo tudi brez klobase, za vse tiste,
Preberi večJorkširski puding je zelo enostavna priloga glavne jedi, najpogosteje pečenke. Jed izvira iz Anglije in ima samo tri sestavine: jajca,
Preberi večPopečeni njoki z žajbljem so božanska priloga večini mesnim jedem, prav tako pa so lahko tudi glavna jed, potrežena s
Preberi večSvinjska rebra v paradižnikovi omaki so slastna, mehka in nasitna. Lahko jih ponudimo za kosilo ali za večerjo. Paradižnikova omaka,
Preberi večIz hokaido ali maslene buče ter z dodatkom krompirja, lahko dobimo odlično prilogo k vsem mesnim ali tudi brezmesnim glavnim
Preberi večKo pomislimo na kruh, pomislimo tudi na kar nekaj časa, ki je potreben, da iz domače pečice zadiši po sveže
Preberi večDušena sveža repa se odlično poda k mesu, tako k pečenemu piščancu, kot krači ali paru domačih klobas. Te jedi
Preberi večPiščanec v grahovi omaki je slastno in zelo okusno kosilo, katerega bo zagotovo vesela vsa družina. Hrustljavo zapečena piščančja polovica,
Preberi večPolnjene paprike in čufti v enem loncu so super kombinacija, ker paprika v omako izloči čudoviti okus po papriki, istočasno
Preberi več