Mlečni bel kruh iz kruhomata
Mlečen bel kruh so nekoč dali na mizo samo ob večjih praznikih v bolj premožnih hišah. Hlebec belega kruha je
Preberi večMlečen bel kruh so nekoč dali na mizo samo ob večjih praznikih v bolj premožnih hišah. Hlebec belega kruha je
Preberi večKonopljin kruh ima svojevrsten poln okus, ki rahlo greni in ima okus po oreščkih. Odličen je skupaj s skuto, avokadom,
Preberi večKo dom napolni vonj po sveže pečenem kruhu, me spomini vedno ponesejo v otroštvo. Spomnim se sosede, ki je pekla
Preberi večKadar vam doma ostanejo banane, ki postajajo črne in mehke, ter jih nobeden v družini noče pojesti, lahko pripravite slasten
Preberi večKruh je osnovno živilo, brez katerega si ne znamo predstavljati našeg vsakdana. Poznamo veliko različnih vrst kruha, ena od različic
Preberi večPico imajo vsi radi, tako mladi, kot tudi malo manj mladi. Pomembno je s čim jo obložimo, seveda pa je
Preberi večOb vse pogostejših alergijah na različna živila, je pogosta tudi alergija oziroma intoleranca na gluten. Kljub dieti brez glutena, pa
Preberi večKamutov kruh s suhimi slivami in čokolado odlikuje čudovita aroma in poln, nekoliko sladkast okus. Polovico testa pripravite brez dodatka
Preberi večTako lepo je, ko po stanovanju zadiši po domačem kruhu. Zakaj ga torej ne bi večkrat pripravili kar sami? Predstavljam
Preberi večParklji so spremljevalci svetega Miklavža, ki je eden od prvih decembrskih mož. Z njimi boste za praznike razveselili male in
Preberi večOkusen, dišeč, rahel, puhast doma pečen kruh je vedno poslastica. In točno vemo, kakšne sestavine smo dali v kruh in
Preberi večBožič bo kmalu tukaj, vsi se že pripravljajo, kaj bodo pekli. Letos sem se odločila, da namesto potice spečem sadni
Preberi večPoznamo ogromno vrst kruha, ampak tale je resnično nekaj posebnega. V naši družini je požel pravo slavo. Je neverjetno mehak,
Preberi večVrtanik (tudi vrtanek) je pleteni venec iz bele moke, ki so ga včasih pekli v Prekmurju za izkazovanje ljubezni ali
Preberi večPolnozrnat pirin kruh z mešanimi semeni je omamno dišeč kruh s hrustljavo skorjo in puhasto sredico iz samih dobrih sestavin.
Preberi večRecept za to pogačo je enkraten in hiter, sploh, kadar želimo goste presenetiti z okusnim domačim slanim prigrizkom. ”En, dva, tri”
Preberi večBagete so tipična francoska vrsta kruha. Značilna je hrustljava skorja in mehka notranjost. Ko jih prelomimo oziroma narežemo zaslišimo čudovit
Preberi več