Kruh iz pirine in bučne moke
Print Friendly, PDF & Email

Že od nekdaj rada pečem kruh. Rada mešam različne sestavine in moke. Trenutno smo v naši družini najbolj navdušeni nad današnjo različico kruha – kruh iz pirine in bučne moke.

Kruh iz pirine in bučne moke

Pripomočki za izdelavo kruha:

  • večja skleda
  • lopatka
  • peki papir
  • pekač
  • tehtnica

Sestavine za domači kruh:

  • 400 g pirine polnozrnate moke
  • 100 g bučne fino mlete moke
  • 1 zavitek vinskega kvasa
  • 2 dl mlačne vode
  • 2 dl Radenske ali Donata
  • 0,5 dl olivnega olja
  • sol
  • 20 g lanenih semen

Postopek izdelave kruha:

Skupaj zmešamo suhe sestavine ( obe moki, sol, vinski kamen, lanena semena ), dodamo še vodo, Donat in olje.

Kruh iz pirine in bučne moke
Suhe sestavine potrebne za izdelavo kruha

Dobimo gladko in ne kompaktno maso.

Kruh iz pirine in bučne moke

Prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in štruco oblikujemo z lopatko.  Postavimo v prej ogreto pečic na 200 °C za 15 min, nato zmanjšamo na 180 °C in pečemo še 1 uro.

Kruh iz pirine in bučne moke

Kruh vzamemo iz pečice, ga zavijemo v krpo in pokrijemo s plastično vrečo, da ostane skorja mehka.

1391343391613

Naj zadiši po domačem. Dober tek.

Renata Novak

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor