Najhitrejši kvašeni rogljički s skuto
Print Friendly, PDF & Email

Za pripravo rogljičkov obstaja veliko različnih receptov, toda odkar sem odkrila tega, jih pripravljam samo še na ta način. Zakaj? Preprosto – ker so to najhitrejši kvašeni rogljički, ki nas kupijo že s svojim čudovitim vonjem. Najhitrejši so zato, ker so – vključno s peko – pripravljeni v 45 minutah, najmehkejši pa zato, ker so res izredno mehki in se kar topijo v ustih. Ni vam treba čakati, da vzhajajo, vseeno pa so čudovitega videza in še boljšega okusa. Najhitrejši kvašeni rogljički po tem receptu so jed, ki jo enostavno morate poskusiti.

Najhitrejši kvašeni rogljički s skuto

Pripomočki za kvašene rogljičke:

  • posoda za pripravo zmesi
  • manjša kozica
  • srednje velik nož
  • podlaga za testo
  • pekač
  • kuhinjski valjar
  • malo peka papirja
  • lahko tudi kuhinjski robot za pripravo testa

Sestavine za kvašene rogljičke:

  • 500 g gladke moke
  • 21 g (tj. 1/2 običajne kocke) svežega kvasa
  • 250 ml mleka
  • 140 g raztopljenega masla
  • 1 kavna žlička soli
  • 200 g skute
  • 50 g kisle smetane
  • 1 jajce za premaz
  • 1 jušna žlica sezama za posip

Postopek za pripravo rogljičkov:

V posodo damo moko, pol kavne žličke soli, nadrobljen sveži kvas, mlačno mleko in raztopljeno maslo.

Najhitrejši kvašeni rogljički s skuto

Nato vse dobro premešamo – lahko ročno ali pa s pomočjo kuhinjskega robota z nastavkom za testo. Dobiti moramo testo, ki bo na otip mehko in prožno.

Najhitrejši kvašeni rogljički s skuto

Zdaj pripravimo zmes za polnilo – združimo skuto, kislo smetano in pol kavne žličke soli ter dobro premešamo. Lahko polnimo tudi s čim drugim.

Najhitrejši kvašeni rogljički s skuto

Testo lahko razdelimo na dva dela in vsakega posebej s pomočjo kuhinjskega valjarja razvaljamo na velik krog. Krog razrežemo na četrtine in na vsak del nanesemo del polnila.

Najhitrejši kvašeni rogljički s skuto
Potem previdno zavijemo rogljičke, in sicer tako, da začnemo pri širšem delu, ki ga zavijamo proti vrhu “trikotnika”.

Najhitrejši kvašeni rogljički s skuto

Na koncu rogljičke stisnemo ob strani, da nam polnilo pri peki čim manj uhaja. Rogljičke lepo oblikujemo, jih zložimo na pekač, na katerega smo predhodno položili peka papir, jih premažemo z rumenjakom in posujemo s sezamom. Pečemo 20-30 minut na temperaturi 200 stopinj Celzija.

Najhitrejši kvašeni rogljički s skuto

Mmm, zdaj v kuhinji že prijetno diši. Razvajajmo sebe in svoje najbližje s temi nadvse okusnimi, najhitrejšimi in najmehkejšimi rogljički, ki se nam bodo v ustih kar topili. Ne rabite čakati testa, da vzhaja, temveč ga lahko takoj pripravite in postavite v pečico. Sploh obstaja kaj lažjega? Tako pripravljeni rogljički so zelo veliki in zares čudoviti.

Najhitrejši kvašeni rogljički s skutoDober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 3.6]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor