Pražene kruhove kocke
Print Friendly, PDF & Email

Pražene kruhove kocke so odlična spremljava najrazličnejšim juham, še posebej zelenjavnim. Poleg hrustljavega in na hitro pripravljenega dodatka za vse juhe boste lahko porabili še vse zaloge starega kruha. Pražene kruhove kocke lahko naredite tudi v večji količini, kajti v pokriti posodi bodo počakali vsaj še 3-4 dni.

Pražene kruhove kocke

Pražene kruhove kocke – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Pražene kruhove kocke – sestavine

  • 4-5 kosov starega kruha
  • olje ali maslo (4-5 velikih jušnih žlic olja ali 20 g masla)

Pražene kruhove kocke – postopek

Kruhove rezine narežemo na debelino 1 cm, položimo na desko za rezanje in jih razrežemo po dolžini nato še po širini tako da dobimo 1cm velike kocke.

Pražene kruhove kocke

Pražene kruhove kocke

V široki ponvi segrejemo olje ali maslo in dodamo narezane kruhove kocke. Količina kruhovih kock ne sme biti večja od površine ponve.

Pražene kruhove kocke

Pazimo, da se kocke pražijo enakomerno tako, da jih večkrat premešamo in poravnamo. Pražimo na tihem ognju toliko da kruhovi kvadratki dobijo zlato-rumeno barvo in hrustljav videz.

Pražene kruhove kocke

V posodo položimo papirnato kuhinjsko servieto in na njo stresemo pražene kocke kruha, da vpijejo odvečno maščobo. Pražene kruhove kocke so pripravljene

Pražene kruhove kocke

Popestrimo domačo juho tako da v krožnik dodamo 1 jušno žlico praženih kruhovih kock namesto testenin, svaljkov ali vlivancev.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor