Pražene kruhove kocke
Pražene kruhove kocke so odlična spremljava najrazličnejšim juham, še posebej zelenjavnim. Poleg hrustljavega in na hitro pripravljenega dodatka za vse juhe boste lahko porabili še vse zaloge starega kruha. Pražene kruhove kocke lahko naredite tudi v večji količini, kajti v pokriti posodi bodo počakali vsaj še 3-4 dni.
Pražene kruhove kocke – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Pražene kruhove kocke – sestavine
- 4-5 kosov starega kruha
- olje ali maslo (4-5 velikih jušnih žlic olja ali 20 g masla)
Pražene kruhove kocke – postopek
Kruhove rezine narežemo na debelino 1 cm, položimo na desko za rezanje in jih razrežemo po dolžini nato še po širini tako da dobimo 1cm velike kocke.
V široki ponvi segrejemo olje ali maslo in dodamo narezane kruhove kocke. Količina kruhovih kock ne sme biti večja od površine ponve.
Pazimo, da se kocke pražijo enakomerno tako, da jih večkrat premešamo in poravnamo. Pražimo na tihem ognju toliko da kruhovi kvadratki dobijo zlato-rumeno barvo in hrustljav videz.
V posodo položimo papirnato kuhinjsko servieto in na njo stresemo pražene kocke kruha, da vpijejo odvečno maščobo. Pražene kruhove kocke so pripravljene
Popestrimo domačo juho tako da v krožnik dodamo 1 jušno žlico praženih kruhovih kock namesto testenin, svaljkov ali vlivancev.
Dober tek.