Zavitki s piščancem in rdečim zeljem
Print Friendly, PDF & Email

Zavitki s piščancem in rdečim zeljem so dobra ideja za kosilo, večerjo ali prigrizek, tudi ko pridejo gostje. Pripravimo jih tako, da podušimo narezano zelenjavo in popečemo koščke piščančjega prsnega fileja. Oboje naložimo na vlečeno testo in zavijemo v zavitek. Premažemo z jajcem, spečemo in postrežemo. Zraven ponudimo solato. Enostavno, kajne? 🙂

Pripomočki za zavitke s piščancem in rdečim zeljem:

  • večja posoda s pokrovko
  • večji pekač in ustrezno velik list papirja za peko

Sestavine za zavitke s piščancem in rdečim zeljem:

  • 250 g rdečega zelja
  • 100 g korenja
  • 200 g paprike (zelene ali rdeče)
  • 200 g piščančjih prsi
  • 1 žlica olja
  • 1/2 žličke curryja
  • 10 g masla
  • 1 žlička domače začimbne mešanice
  • ščep majarona
  • ščep soli
  • 3 listi vlečenega testa
  • 1 jajce

Postopek za zavitke s piščancem in rdečim zeljem:

Zavitke s piščancem in rdečim zeljem pripravimo tako, da posebej podušimo zelenjavo in v drugi posodi koščke mesa. Najprej torej na tanko narežemo glavo rdečega zelja, da dobimo približno 250 g. Damo ga v večjo posodo s pokrovko, ki jo pristavimo na štedilnik. Greje naj se na srednje visoki temperaturi, pazimo pa, da se nam ne prismodi. Da bi to preprečili, dodamo par žlic vode.

Medtem olupimo in na tanjše trakove narežemo 100 g korenja in ga dodamo k zelju. Dušimo približno 15 minut in vmes nekajkrat premešamo.

Papriki odstranimo vrhnji del in semena in jo prav tako narežemo na tanjše trakce. Nasvet za lažje čiščenje in rezanje paprike je opisan tukaj. Sama sem uporabila obe vrsti paprike, rdečo in zeleno. Dodamo jo k rdečemu zelju. Posolimo s ščepom soli in dušimo še 10 minut.

Nato dodamo 10 g masla in ščep majarona.

Vmes na manjše koščke narežemo piščančje prsi in jih v ponvi na žlici olja popečemo. Solimo jih s ščepcem soli in začinimo s pol žličke curryja. Pražimo 10 minut.

Ko sta zelenjava in meso pripravljena, na pult pogrnemo kuhinjsko krpo in nanjo položimo prvo plast vlečenega testa. Prerežemo jo na pol. Na polovično polo testa damo približno 1 zvrhano žlico zelenjave, in sicer bolj na tretjino in ne do roba (kot kaže fotografija).

Robova po dolgem zapognemo.

Testo začnemo zvijati v zavitek.

Naredili smo prvi zavitek s piščancem in rdečim zeljem. Postopek nadaljujemo, tako da dobimo 6 zavitkov, ki jih polagamo na pekač, na katerega položimo list papirja za peko.

V skledici razžvrkljamo jajce in ga s kuhinjskim čopičem premažemo po zavitkih. Pekač položimo v klasično pečico ogreto na 170 °C in zavitke s piščancem in rdečim zeljem pečemo približno 30 minut oz. dokler ne postanejo zlato-rjavo zapečeni.

Še vroče postrežemo. Dober tek!

Poskusite še te slane zavitke:

Če ste bolj za sladko, pa vam bodo teknili:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor