Bučkin zavitek s skuto
Print Friendly, PDF & Email

Bučkin zavitek s skuto je hitro pripravljena jed, ki v teh poletnih mesecih nadomešča klasičen jabolčni zavitek. Bučke nimajo izrazitega okusa, zato so zelo primerne za uporabo tudi v sladkih jedeh, kot je ta. Z malo cimeta nam bo prijetno zadišal na kakšen bolj deževen in hladnejši poletni dan.

buckin zavitek s skuto (7)

Bučkin zavitek s skuto – pripomočki:

  • ribežen
  • skleda
  • žlica
  • pekač (uporabila sem okrogel pekač s premerom 23 cm)
  • nož
  • kuhinjska krpa
  • kos aluminijaste folije

Bučkin zavitek s skuto – sestavine:

  • 300 g listnatega testa
  • 250 g skute
  • 1 srednje velika bučka
  • 3 žlice sladkorja
  • pol žličke cimeta
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • olje za pekač
  • par žličk kisle smetane in sladkorja za povrh

Bučkin zavitek s skuto – postopek:

Bučkin zavitek s skuto pripravimo tako, da najprej v skledo z ribežnom naribamo olupljeno in oprano bučko. Sama sem jo naribala na debelejše trakce, če želite manj izrazito teksturo, pa lahko uporabite bolj fin ribežen. Tako boste dobili bolj kašasto zmes. Naribano bučko ožamemo, potem pa ji dodamo sladkor, sol in cimet.

buckin zavitek s skuto (1)

Naribani bučki in začimbam dodamo še skuto in celo razžvkljano jajce. Vse skupaj dobro premešamo z žlico.

buckin zavitek s skuto (2)

Bučkin zavitek s skuto potrebuje še osnovo – to je listnato testo. Na pult si pogrnemo kuhinjsko krpo in nanjo razprostremo liste testa. Na zgornjega nadevamo nekaj žlic nadeva iz bučk in skute in ga enakomerno razmažemo po površini. Na vsak list nadevajmo toliko nadeva, da ga bo na vsaki poli testa približno enako.

buckin zavitek s skuto (3)

Nato list testa zvijemo in položimo v naoljen pekač. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega nadeva in vseh listov listnatega testa. V pekaču zvitke zlagamo v krogu, da nastane spiralna oblika. Po vrhu testo namažemo z nekaj žličkami kisle smetane in po želji posujemo z žlico sladkorja.

buckin zavitek s skuto (4)

Bučkin zavitek s skuto le še spečemo. Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo, ga položimo v pečico, ogreto na 160 °C in pečemo približno pol ure, nato pa folijo odstranimo in pečemo še približno 15 minut, da se še po vrhu zlato zapeče.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.7]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. O naših dogodivščinah pišem blog Kuhartnica, kjer zapisujem ustvarjalne podvige s svojo malčico, izzive materinstva, pišem recepte za jedi, ki bodo nahranile želodčke vse družine, in objavljam svoje avtorske pobarvanke za mamice - da si končno vzamejo tistih 5 minutk zase! :)

Dodaj odgovor