Kako najlažje očistiti in narezati papriko
Print Friendly, PDF & Email

Kako najlažje očistiti in narezati papriko, da bo dela in odpada čimmanj? Tale način čiščenja in rezanja paprike mi vedno pride prav, saj je tako paprika pripravljena za nadaljnjo uporabo v zelo kratkem času, z lahkoto pa se znebim tudi nadležnih semen.

Kako najlažje očistiti in narezati papriko – pripomočki:

  • deska
  • nož

Kako najlažje očistiti in narezati papriko – sestavine:

  • poljubna sveža paprika

Kako najlažje očistiti in narezati papriko – postopek:

Papriko najprej umijemo pod tekočo vodo in jo obrišemo. Nato si pripravimo edina pripomočka, ki ju potrebujemo – desko in nož. Papriko položimo na desko in z nožem odrežemo zgornji del.

Enako naredimo spodaj – odrežemo konec paprike.

Ko smo odrezali zgornji in spodnji del paprike, ta izgleda takole:

Lotimo se rezanja zgornjega dela paprike. Tu navadno ni semen, je pa pecelj. Včasih, pri zelo zrelih paprikah, ga lahko preprosto odstranimo tako, da ga kar s prsti potisnemo ven in v roki nam ostane obroček zgornjega del paprike. Če se del s pecljem še močno drži, obrežemo okoli njega. Režemo tako, da se z rezilom noža čimbolj približamo peclju, saj bo tako dela, ki ga bomo zavrgli, manj. Ko smo užiten zgornji del ločili od dela, kjer se drži pecelj, lahko te koščke razrežemo na poljubno velike. Spodnjemu delu odrežemo samo del, kjer se nahaja črna pika, ostalega razrežemo na poljubno velike koščke.

Ostal nam je še osrednji del paprike, v katerem je polno semen. Ta najlažje odstranimo tako, da z nožem zarežemo po notranjem robu, kjer se meso s semeni drži sten paprike. Potem ga preprosto vzamemo ali stresemo iz paprike. 😉

Prazen srednji del paprike zdaj prerežemo po dolgem, da dobimo dve polovici. Po potrebi odstranimo morebitna odpadla semena,

nato pa papriko razrežemo na palčke ali kockice.

Tako narezano papriko lahko uporabim npr. v tem receptu za dvojne tortilje z zelenjavnim nadevom in mesom ali zavitek s papriko, kolerabo in bučnimi semeni.

Naj vam čiščenje in rezanje paprike ne povzroča sivih las in prijetno ustvarjanje v kuhinji! 😉

Save

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor