Bananine palačinke brez jajc
Print Friendly, PDF & Email

Bananine palačinke brez jajc so enostavno pripravljene in so rahle, vonj in okus po cimetu ter vanilji pa jim dodata piko na i, za povrh se vmes sem ter tja nahaja tudi kakšen košček banane, kar jih naredi še boljše. Odlične so kar same, lahko pa jih seveda premažete z vašim najljubšim namazom ali pa obložite s sadjem. Mi jih običajno pripravimo za večerjo, a bodo teknile tudi za zajtrk.

Pripomočki za bananine palačinke brez jajc

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za bananine palačinke brez  jajc

Za cca. 3 osebe:

  • 2 banani (cca. 200-240 g)
  • 210 g gladke bele moke
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška
  • 3,7 dl mleka
  • ščepec soli
  • 1 jedilna žlica olja (lahko tudi masla – stopljenega)
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 1/2 čajne žličke vanilje v prahu (lahko tudi čajna žlička vaniljevega ekstrakta)

In še:

  • malo olja za peko

Priprava bananinih palačink brez jajc

V skledi skupaj zmešamo suhe sestavine: 210 g gladke bele moke, 1/2 zavojčka pecilnega praška, ščepec soli, 1/2 čajne žličke mletega cimeta in 1/2 čajne žličke vanilje v prahu. Pustimo ob strani.

Banani olupimo, ju nalomimo na koščke in damo v večjo posodo, v kateri bomo pripravili maso za bananine palačinke in jih z vilicami zmečkamo. Lahko pustimo tudi kakšen cel košček.

Opomba
Bolj zreli banani kot boste uporabili, bolj bodo sladke tudi palačinke. A zrelost banan ni pogoj za pripravo bananinih palačink, uporabite tudi lahko manj zrele.

Dolijemo mleko in olje (če uporabljamo vaniljev ekstrakt, dodamo tudi tega), premešamo z metlico za mešanje, nato pa dodamo še suhe sestavine in jih med mešanjem ročno vmešamo v maso za bananine palačinke brez jajc.

Dolgotrajno mešanje ni potrebno. Zmešamo toliko, da se suhe sestavine dobro in brez grudic združijo s suhimi. Masa je pripravljena.

Na štedilnik pristavimo ponev in na njej segrejemo malo olja (ali druge maščobe). Ko se vse skupaj segreje, s pomočjo žlice maso polagamo na ponev in oblikujemo več manjših oz. poljubno velikih bananinih palačink brez jajc. Na srednji temperaturi jih počasi, da se lepo zapečejo in spečejo najprej pečemo na eni strani, nato jih obrnemo in spečemo še z druge strani. Na vsaki strani 2-3 minutke.

Bananine palačinke so pripravljene, da jih postrežemo.

Naj vam teknejo!

Ljubitelje bananinih palačink vabim, da poskusite tudi:

Ljubitelje bananinih sladic pa, da poskusite:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor