Bananini piškoti z arašidovim maslom
Print Friendly, PDF & Email

Bananini piškoti z arašidovim maslom so pripravljeni zelo hitro in enostavno, iz le treh sestavin, ki pa jim, čisto po želji, lahko dodamo še četrto. Pravzaprav so po svoji pripravi zelo podobni bananinim piškotom brez sladkorja.

Bananini piškoti z arašidovim maslom bodo tako všeč ljubiteljem arašidovega masla in banan. Uporabite lahko arašidovo maslo s koščki arašidov ali tistega brez. Kar vam je ljubše. Odlični so za vmesno sladkanje ali pa sladko malico na poti.

Pripomočki za bananine piškote z arašidovim maslom:

  • skleda
  • vilica
  • kuhinjska tehtnica
  • majhna žlička
  • pekač (od pečice)
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za bananine piškote z arašidovim maslom

  • 2 zreli banani
  • 220 g arašidovega masla
  • 80 g ovsenih kosmičev
  • ščep mletega cimeta (po želji in okusu; lahko izpustite)

Priprava bananinih piškotov z arašidovim maslom

Pečico prižgemo in temperaturo nastavimo na 170 °C (ventilacija).

Banani olupimo (bolj zreli banani kot bomo uporabili, bolj bodo piškoti sladki), ju nalomimo na manjše koščke in jih s pomočjo vilice v skledi dobro zmečkamo. Zmečkanima bananama dodamo arašidovo maslo.

Dobro premešamo, da se obe sestavini združita v eno. Sedaj dodamo ovsene kosmiče in, po želji, tudi cimet.

Premešamo, da dobimo enotno zmes.

S papirjem za peko obložimo pekač in s pomočjo majhne žličke zajemamo maso za bananine piškote z arašidovim maslom, ki jih polagamo na pekač. Vmes med posameznimi kupčki puščamo malo prostora, ni pa ga potrebno veliko. Mase zadostuje ravno za en pekač.

Pekač s piškoti potisnemo v že ogreto pečico in bananine piškote z arašidovim maslom pečemo pri temperaturi 170 °C (ventilacija) 15 minut.

Ko so piškoti pečeni, so zelo mehki, kasneje se malo strdijo, vseeno pa je to mehka različica piškotov.

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor