Bananine palačinke s kokosovo moko
Print Friendly, PDF & Email

Tako zelo nežne, da se v ustih kar stopijo. Bananine palačinke s kokosovo moko vsebujejo prav ti dve glavni sestavini – banane in kokosovo moko. Poleg tega pa še jajca in mleti cimet, ki lepo zaokroži sladkoben okus banan. Priprava pa je tako zelo hitra, da boste komaj verjeli. Vsekakor so bananine palačinke s kokosovo moko eden izmed okusnih načinov kako porabiti zrele banane.

Pripomočki za pripravo bananinih palačink s kokosovo moko

  • vilica
  • skodelica
  • žlica
  • ponev
  • lopatka za obračanje
  • štedilnik

Sestavine za bananine palačinke s kokosovo moko

Za 1 osebo

Za bananine palačinke:

  • 1 zrela banana
  • 1 jajce
  • 3 zvrhane jedilne žlice kokosove moke
  • 2-3 ščepi mletega cimeta
  • 1/4 čajne žličke vaniljevega sladkorja (po želji)

In še:

  • poljubno sadje (v sezoni se poleg krasno podajo borovnice, maline ali jagode), jaz sem tokrat uporabila kar polovico banane
  • med kot preliv palačink (po želji)
  • malo kokosove moke za dekoracijo (po želji)
  • kokosova maščoba za peko palačink (lahko tudi navadno olje)

Priprava bananinih palačink s kokosovo moko

V skodelico damo banano, ki jo pred tem olupimo in natrgamo na kose. K banani dodamo še jajce. Obe sestavini dobro premešamo (banano  pri tem pretlačimo).

Nato dodamo še mleti cimet, vaniljev sladkor (po želji – če imate zelo zrele banane ga ni potrebno dodajati, saj so že banane same po sebi zelo sladke) in kokosovo moko. Vse skupaj dobro zmešamo v enotno zmes.

Ponev pristavimo na štedilnik, v njej stopimo malo kokosove maščobe. Ko je ponev segreta, vanjo s pomočjo žlice polagamo maso za bananine palačinke s kokosovo moko. Oblikujemo manjše kupčke. Med njimi si pustimo dovolj prostora, da jih bomo lažje obrnili. Bananine palačinke na srednji temperaturi počasi pečemo najprej na eni strani (cca. 2 minuti), nato pa jih s pomočjo lopatke obrnemo in počasi spečemo še z druge strani.

Opomba avtorice
Pri obračanju vam svetujem, da z lopatko odločno sežete pod palačinko in jo tako celo naložite nanjo in obrnete, saj so palačinke zelo rahle. Prav tako jih pecite na nekoliko nižji temperaturi, da se bodo lepo zapekle in se ne bodo prismodile.

Pečene odlagamo na krožnik. Po želji jih lahko prelijete z medom in zraven ponudite poljubno sveže (sezonsko) sadje.

Dober tek!

Poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 21 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor