Puhasti bananini mafini z Nutello
Print Friendly, PDF & Email

Bi nekaj mehkega, tako puhastega, da se v ustih kar topi? In s čokoladno-lešnikovim nadevom? Puhasti bananini mafini z Nutello so prav takšni. Mehki in puhasti in tako lepo dišeči, v sredini pa Nutellin nadev. Priprava je povsem enostavna in vam ne bo vzela veliko časa, mafini pa so tako okusni, da nikakor ne boste ostali le pri enem, ampak boste hitro segli še po drugem …

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-1

Pripomočki za bananine mafine z Nutello

  • ročni mešalec ali kuhinjski robot
  • posoda za pripravo mase
  • kozica za topljenje masla
  • kuhinjska tehtnica
  • skodelica
  • vilica, 2 žlici
  • pekač za 12 mafinov, papirnati modelčki za mafine
  • štedilnik, pečica

Sestavine za bananine mafine z Nutello:

Za 12 bananinih mafinov

  • 2 zreli banani
  • 2 jajci
  • 80 g masla
  • 50 g rjavega sladkorja (lahko tudi navadni beli)
  • 1 jedilna žlica domačega vaniljevega sladkorja ali 1 zavojček kupljenega
  • 150 g gladke bele moke
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška
  • Nutella za nadev

Priprava bananinih mafinov z Nutello

Najprej na štedilniku, v kozici stopimo maslo. Pazimo, da se nam ne zažge. Medtem v skledici s pomočjo vilice zmečkamo banani, ki smo ju pred tem olupili in nalomili na koščke. Pečico priklopimo na 200 °C (ventilacijska pečica).

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-2

S pomočjo mešalnika maslo, sladkor in vaniljev sladkor stepemo tako, da zmes naraste in se malo zgosti – za to je potrebno mešati nekaj minutk.

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-5

Nato dodamo jajci in zmečkani banani. Ponovno dobro premešamo z mešalnikom.

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-6

Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj, nato pa moko s pecilnim praškom med neprekinjenim mešanjem počasi in postopoma dodajamo masi za bananine mafine. To je zelo pomembno, da ves čas mešamo in da moko dodajamo počasi in postopoma. Tako bo naša masa za bananine mafine z Nutello kremna in rahla in zato bo tudi sama tekstura mafinov rahla in puhasta.

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-3

Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki in v vsakega damo 1 jedilno žlico (žlica naj ne bo zvrhana) mase za bananine mafine.  Nato na maso, ki je že v modelčkih, dodamo Nutello. Sama sem dodala cca. 1/2 jedilne žlice Nutelle na vsak bananin mafin. Vi je lahko dodate maloveč, nikar pa z Nutello ne pretiravajte, saj se zna zgoditi, da bi vam v takšnem primeru stekla ven. Nato pa Nutello prekrijemo še s preostalo maso za mafine in v vsak mafin tako damo še 1 jedilno žlico mase.

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-4

Puhaste bananine mafine z Nutello pečemo v pečici, ki se je že ogrela na 200 °C, 15-20 minut, odvisno od zmogljivosti vaše pečice. Moji so bili lepo pečeni v 16 minutah. Pečenost mafinov lahko tudi preverite z zobotrebcem, ki ga zapičite v mafin in ko ga izvlečete ven na njen ne sme biti nič testa.

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-12

Bananine mafine z Nutello pustimo, da se malo ohladijo, nato pa še malo mlačne ali pa povsem ohlajene postrežemo. Po želji jih lahko posujete še s sladkorjem v prahu, ni pa obvezno.

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-15

Pa prijetno sladkanje!

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-14

Imate radi mafine? Vabim, da poskusite še:

puhasti-bananini-mafini-z-nutello-13

Ocena:
Skupaj: 62 Povprečno: 4.1]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor