Čokoladno bananine kroglice s kokosom
Print Friendly, PDF & Email

Kroglice so ponavadi zelo priljubljena oblika sladic. Tudi na raznih praznovanjih. Pa še zelo enostavne so za pripravo, pomagajo pa nam lahko tudi otroci. Tudi te čokoladno bananine kroglice s kokosom niso nobena izjema. Pripravljene so iz zgolj 5 sestavin. So tudi odlična ideja kako porabiti (pre)zrele banane.

Pripomočki za pripravo čokoladno bananinih kroglic s kokosom

  • skodelica za pripravo mase
  • vilica
  • kuhinjska tehtnica
  • servirni krožnik, skodelica (poljubno)
  • hladilnik
  • opcijsko: palični mešalnik s posodico z mletje, ribežen

Sestavine za čokoladno bananine kroglice s kokosom

Za okoli 25 čokoladno bananinih kroglic

  • 1 zrela banana
  • 100 g mletih maslenih piškotov (npr.: Plazma, Piknik, Albert piškoti, …)
  • 50 g čokoladnih ostružkov (ali naribane čokolade); lahko je mlečna, bela ali temna čokolada
  • 50 g kokosove moke
  • 10 g sladkorja v prahu z aromo vanilje

Priprava čokoladno bananinih kroglic s kokosom

Priprava je nadvse enostavna. Sama sem kupila že zmlete maslene piškote, v kolikor imate cele piškote, 100 g maslenih piškotov zmeljite s pomočjo paličnega mešalnika. Tudi čokoladne ostružke sem imela pri roki. V kolikor jih nimate, 50 g poljubne čokolade naribajte. Pripravimo si še ostale sestavine, da bodo pri roki in že lahko pričnemo.

Banano olupimo in jo nalomimo na manjše koščke, ji dodamo mleti sladkor (če je banana zelo zrela in tako tudi zelo sladka, sladkorja ni potrebno dodajati) in dobro pretlačimo banano in tako združimo obe sestavini.

Dodamo mlete maslene piškote, čokolado in kokosovo moko. Z vilicami pričnemo mešati sestavine, kasneje pa lahko kar s čistimi rokami. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo testu podobno zmes.

S čistimi rokami sedaj zajemamo maso za čokoladno bananine kroglice s kokosom in med dlanmi oblikujemo poljubno velike kroglice (moje so velikosti cca. 1,5 cm), ki jih eno poleg druge polagamo na servirni krožnik ali v skodelico.

Ko porabimo vso maso čokoladno bananine kroglice postavimo v hladilnik za vsaj pol ure, da se okusi povežejo in kroglice malo strdijo. Nato pa se že lahko sladkamo z njimi.

Po želji lahko kroglice, takoj ko smo jih naredili, povaljamo še v kokosovi moki. Ni pa potrebno. Nam so bolj všeč takšne, brez kokosovega ‘posipa’.

Kroglice hranimo v hladilniku, kjer bodo počakale 2-3 dni.

Ljubitelje kroglic vabim, da poskusite tudi:

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor