Čokoladno-bananini mafini
Mehki, rahli mafini, ki kar vabijo, da ugriznemo vanje. Imajo pristen okus po temni čokoladi, saj za pripravo uporabimo grenak kakav, a ker so vmes tudi banane, le-te poskrbijo za sladek priokus mafina. Zato se le posladkajte in uživajte v kombinaciji okusov.
Pripomočki za čokoladno-bananine mafine:
- električni mešalec
- tehtnica
- merilnik tekočin
- skleda
- vilica
- žlica
- pekač za mafine obložen s papirnatimi modelčki za mafine
- kozica
- štedilnik
- električna pečica
Sestavine za čokoladno-bananine mafine
Za okoli 20 čokoladno-bananinih mafinov:
- 3 banane (lahko so malo bolj zrele)
- 80-100 g sladkorja
- 100 g masla
- 2 celi jajci
- 3 zvrhane žlice grenkega kakava v prahu
- 225 g gladke moke
- 1 čajna žlička sode bikarbone (lahko tudi 1/2 zavojčka pecilnega praška)
Priprava čokoladno-bananinih mafinov
Moko stehtajte in ji dodajte sodobikarbono. Maslo stopite v kozici na štedilniku. Pripravite si tudi vse ostale sestavine in priklopite električno pečico in jo nastavite na 180 °C (ventilacija pečica).
Banane olupite in jih nalomite v skledo v kateri boste pripravili zmes. Z vilicami jih dobro pretlačite. Nato k bananam dolijte stopljeno maslo in ga z električnim mešalcem vmešajte. Dodajte še sladkor in ga prav tako dobro vmešajte.
Dodajte obe jajci in ju vmešajte tako, da boste dobili gladko zmes in nato dodajte še 3 zvrhane žlice grenkega kakava v prahu, dobro premešajte z električnim mešalnikom. Zmes mora biti gladka.
Nato med stalnim mešanjem postopoma dodajte moko, kateri ste primešali sodobikarbono. Dodajte počasi, žlico po žlico. Po tem, ko ste dodali vso moko, zmes za čokoladno-bananine mafine še nekaj časa mešajte, da bo res gladka.
Z zmesjo za čokoladno-bananine mafine sedaj napolnite papirnate modelčke za mafine, ki ste jih vstavili v pekač za mafine. Na vsak mafin uporabite približno 1,5 žlice zmesi.
Mafini naj se pečejo 15-20 minut (moji so se pekli 18 minut) v pečici, ki se je sedaj že ogrela na 180 °C.
Prijetno sladkanje!