Rahli in sočni mafini z malinami
Print Friendly, PDF & Email

Rahli in sočni mafini z malinami so enostavni za pripravo,  sveži ostanejo tudi dan ali dva (če jih prej ne zmanjka).
Pravzaprav, bi lahko rekla, da gre za odlično osnovno testo za mafine, ki ga lahko vedno prilagajamo svojemu okusu in željam. Namesto sadja dodamo koščke čokolade, del moke nadomestimo s kakavom in že uživamo v odličnih čokoladnih mafinih. Ali pa naredimo čokoladne mafine z malinami. Maline seveda lahko zamenjamo s katerimkoli drugim sadjem.

Recept za sočne mafine, ki ponuja toliko možnosti ,kolikor nam jih ponuja naša domišljija. Posebnost teh mafinov je tudi v kisli smetani, ki se skriva v testu. Skratka, odlični in sočni mafini z malinami kar kličejo po tem, da jih spečete tudi sami.

Pripomočki za sočne mafine z malinami:

  • električni mešalnik
  • skleda za pripravo mase
  • manjša skleda za mešanje suhih sestavin
  • pekač za mafine
  • 12 papirnatih modelčkov za mafine
  • žlica
  • kuhinjska tehtnica
  • kozica
  • štedilnik
  • pečica

Sestavine za sočne mafine z malinami

Za 12 mafinov:

  • 250 g gladke bele moke tip 500
  • 120 g masla
  • 70 g sladkorja
  • 2 zavojčka vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo (lahko tudi navadnega)
  • 300 g kisle smetane
  • 1 jajce
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška (cca. 6 g)
  • 200 g malin (svežih ali zamrznjenih; lahko tudi drugo sadje, čokoladne kapljice, …)

Priprava sočnih mafinov z malinami

Najprej v kozici na štedilniku stopimo maslo in ga pustimo ob strani. V manjši skledi skupaj zmešamo: moko in pecilni prašek. Vklopimo električno pečico in temperaturo nastavimo na 170 °C (ventilacijska pečica).

V skledi penasto vmešamo jajce, sladkor in vaniljev sladkor. Stepamo pri najvišji hitrosti tako dolgo (nekaj minutk), da zmes naraste in dobimo kremno teksturo.

Dodamo kislo smetano in stopljeno maslo in na hitro premešamo, samo toliko, da združimo sestavine.  Nato postopoma, med stalnim mešanjem dodajamo moko s pecilnim praškom. Moko dobro vmešamo v maso, da dobimo zmes brez grudic.

Sedaj vmešamo še maline. Če boste uporabili zamrznjene, uporabite zamrznjene in jih pred uporabo ne odtalite. Maline vmešamo ročno. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki in s pomočjo žlice napolnimo modelčke. V vsak modelček damo zvrhano žlico (ali 1-2 žlici) mase za rahle mafine z malinami.

Ko smo napolnili vse modelčke, mafine potisnemo v pečico in jih pečemo 25-30 minut v vnaprej ogreti pečici (170 °C, ventilacija).

Pečene mafine pustimo, da se ohladijo, nato pa jih že lahko postrežemo.

Prijetno sladkaje!

Ljubitelje mafinov vabim, da poskusijo tudi:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor