Sočni jabolčni maffini
Print Friendly, PDF & Email

Imate radi maffine? Takšne, sočne? Kaj pa jabolka in cimet? Če ste vsaj na eno od vprašanj odgovorili pritrdilo, so sočni jabolčni maffini nekaj, kar morate poskusiti. Priprava je nadvse enostavna, rezultat pa okusen in sočen jabolčni maffin.

socni-jabolcni-maffini (12)

Pripomočki za pripravo sočnih jabolčnih maffinov:

  • kuhinjska tehtnica
  • plastična skleda
  • metlica za stepanje
  • manjša kozica za topljenje masla
  • pekač za 12 maffinov + papirnati modelčki za maffine
  • jedilna žlica
  • električna pečica

Sestavine za pripravo jabolčnih maffinov:

Za 12 maffinov

  • 2 celi jajci
  • 450 g naribanih jabolk
  • 250 g gladke moke
  • 120 g rjavega sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja z aromo burbonske vanilje
  • 60 g masla
  • 100 g kisle smetane (ali navadnega jogurta)
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 1 jedilna žlica mletega cimeta
  • mleti sladkor za posip (po želji)

Postopek priprave jabolčnih maffinov:

Najprej jabolka operemo in olupimo. Nato jih naribamo.

socni-jabolcni-maffini (1)

Pečico prižgemo in temperaturo nastavimo na 170 °C. Maslo stopimo v manjši kozici. Nato v plastični skledi penasto umešamo jajci, sladkor, vaniljev sladkor in maslo.

socni-jabolcni-maffini (2)

Dodamo še moko, kateri smo primešali pecilni prašek, kislo smetano (ali jogurt), jabolka in cimet.

socni-jabolcni-maffini (3)

Vse skupaj dobro premešamo v enotno zmes.

socni-jabolcni-maffini (4)

Pripravimo si pekač za maffine in vanj položimo papirnate modelčke. V kolikor uporabljate silikonski pekač, papirnati modelčki za maffine niso potrebni.

socni-jabolcni-maffini (5)

V vsak papirnati modelček za maffine s pomočjo jedilne žlice nadevamo maso za jabolčne maffine, ki smo jo pripravili. Za vsak maffin 2 jedilni žlici.

socni-jabolcni-maffini (8)

Pekač s sočnimi jabolčnimi maffini potisnemo v pečico, ki se je sedaj že ogrela na 170 °C in sočne jabolčne maffine pečemo cca. 20 minut (odvisno od moči vaše pečice) oziroma toliko časa, da dobijo lepo zlato – rjavo skorjo.

Ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se ohladijo. Mlačne po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Lahko pa pustimo takšne, kot so. 🙂

socni-jabolcni-maffini (10)

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor