Nežni limonini mafini
Print Friendly, PDF & Email

Že, ko se bodo pekli, bo njihov vonj, ki se bo širil po kuhinji, napovedoval, da se obeta nekaj nežnega in okusnega. Limonini mafini po tem receptu so rahli in okus po limonah je ravno prav nežen in njihov vonj omamno dišeč. Posebnost teh mafinov je tudi v mascarpone siru, ki je ena izmed glavnih sestavin (poleg limonine lupinice seveda). Priprava pa je povsem enostavna. Pa poglejmo, kako se jih naredi.

Pripomočki za limonine mafine

  • posoda za mešanje sestavin
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • pekač za mafine in papirnati modelčki zanje
  • pečica
  • žlica
  • strgalnik
  • štedilnik
  • kozica
  • merilnik tekočin

Sestavine za limonine mafine

Za cca. 20 limoninih mafinov:

  • 5 bio limon
  • 260 g gladke bele moke tip 500
  • 80 g sladkorja
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 ščep soli
  • 250 g mascarpone sira
  • 80 g kisle smetane
  • 180 ml mleka
  • 1 jajce
  • 1 jedilna žlica vaniljevega ekstrakta
  • 80 g masla

Priprava limoninih mafinov

V kozico odmerimo maslo in ga počasi stopimo (pazimo, da ne začne cvrčati). Ko se maslo stopi, kozico odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi. Medtem pod vročo vodo dobro operemo limone, jih obrišemo in čim bolj na drobno naribamo limonino lupinico na strgalniku. Pri tem pazimo, da ne naribamo belega dela, saj bi v tem primeru mafini grenili.
Vklopimo tudi pečico in jo nastavimo na 180 °C (ventilacijska pečica).

Pripravimo si tudi ostale sestavine in v posodo odmerimo in nato zmešamo skupaj moko, pecilni prašek, sladkor in sol.

V drugo posodo, v kateri bomo pripravljali zmes, najprej odmerimo mascarpone sir, ki ga z električnim mešalnikom zmiksamo.

Nato k mascarpone siru dodamo kislo smetano, mleko, jajce, vaniljev ekstrakt in vse skupaj z električnim mešalnikom združimo v enotno zmes.

Dodamo še naribano limonino lupinico, stopljeno maslo in na hitro premešamo, nato pa počasi, žlico po žlico med stalnim mešanjem na srednji hitrosti dodajamo moko, ki smo jih primešali sladkor, pecilni prašek in sol.

Dobro vmešamo, da dobimo zmes, ki je kremne teksture.

Pekač za mafine napolnimo s papirnatimi modelčki za peko mafinov in v vsak modelčke damo 1 žlico (zvrhano) zmesi za limonine mafine.

Limonine mafine pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C (ventilacija) 17-20 minut.

Ko so pečeni, jih pustimo v pekaču, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih prenesemo na servirni pladenj in postrežemo.

Teknejo še malo topli in seveda tudi kasneje, ko so ohlajeni.

Ljubitelje mafinov vabim, da poskusite tudi:

Prijetno sladkanje želim!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor