Borovničevi cheesecake maffini
Print Friendly, PDF & Email

Naredimo cheesecake in maffine malo drugače. Združimo ju v eno in nastali bodo sočni borovničevi cheesecake maffini, ki so pravzaprav lahko tudi mini tortice. Njihov okus? Piškotno dno se odlično ujema s sočnim cheesecake nadevom, borovnice pa vse skupaj le še dodatno osvežijo.

Pripomočki za borovničeve cheesecake maffine:

  • kuhinjska tehtnica
  • pekač za maffine + papirnati modelčki za maffine (12 kosov)
  • jedilna žlica
  • blender ali palični mešalnik
  • 2 plastični skledi
  • metlica za stepanje
  • električna pečica
  • kozica za topljenje masla
  • vok ali ponev
  • kuhalnica

Sestavine za borovničeve cheesecake maffine:

Za 12 maffinov

Za piškotno dno:

  • 100 g maslenih piškotov (Albert)
  • 60 g masla

Za cheesecake nadev:

  • 330 g nepasirane skute
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor za aromo burbonske vanilje
  • 2 celi jajci
  • 180 g kisle smetane

Za borovničev preliv:

  • 200 g borovnic svežih ali zamrznjenih pborovnic (lahko tudi drugo jagodičevje)
  • 3 jedilne žlice mletega sladkorja

Postopek priprave borovničevih cheesecake maffinov:

Pečico priklopimo in nastavimo na 170 °C. Nato v blenderju zmeljemo 100 g maslenih piškotov in v kozici stopimo maslo. Maslo vlijemo k zmletim piškotom in premešamo z žlico.

borovnicevi-cheescake-maffini

Dobljeno zmes (zmes piškotov in masla ne bo trdna, enotna), z žlico nadevamo v papirnate modelčke za maffine, ki smo jih že vstavili v pekač za maffine. S prsti potlačimo piškotno dno po papirnatih modelčkih.

borovnicevi-cheescake-muffini (5)

V drugi plastični skledi zmešamo sestavine za cheescake nadev. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno zmes.

borovnicevi-cheescake-muffini (7)

Cheesecake nadev s pomočjo jedilne žlice nadevamo v maffine, čez piškotno dno. Modelčke napolnimo do vrha.

borovnicevi-cheescake-muffini (8)

Pečemo 25 minut v predhodno ogreti pečici (170 °C). Cheesecake maffini bodo med peko lepo narasli.

Po 25 minutah pekač z cheesecake maffini vzamemo iz pečice in postavimo na delovni pult, kjer se bodo ohladili. Ne skrbite, ko boste cheesecake maffine vzeli iz pečice, se bodo malenkost sesedli oziroma upadli. Prav je tako.

borovnicevi-cheescake-muffini (9)

Ko so cheesecake maffini še mlačni, pripravimo borovničev preliv. To storimo tako, da v vok stresemo borovnice, jih dodamo mleti sladkor in med mešanjem ”pražimo” toliko časa, da se sladkor raztopi, borovnice pa malenkost razpustijo.

borovnicevi-cheescake-maffini

Čez vsak cheesecake maffin prelijemo 1-2 jedilni žlici borovničevega preliva. Za kratek čas (nekje 30 minutk) postavimo na hladno, da se preliv shladi in malo strdi. Lahko pa pustimo na sobni temperaturi, a v tem primeru naj borovničevi cheesecake maffini počivajo dlje. Lahko tudi čez noč.

borovnicevi-cheescake-muffini (15)

Borovničevemu cheesecake maffinu odstranimo papirnati modelček in postrežemo. Seveda lahko borovničevi cheesecake maffin postrežemo tudi v papirnatih modelčkih, če želite.

borovnicevi-cheescake-muffini (22)

Pa prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor