Godla s testeninami in ocvirki
Print Friendly, PDF & Email

Godla s testeninami in ocvirki je zelo okusna, posebno takrat, ko med kuhanjem krvavic te počijo in je godla gosta. Brez kolin in kuhanja krvavic prave godle ne moremo skuhati. Če doma nimamo kolin, lahko za godlo povprašate pri sosedih in znancih. Za zgostitev godle lahko uporabimo tudi testenine, jo dodatno začinimo in tako izboljšamo gostoto in okus.

Na Gorenjskem pa imajo v nekaterih krajih svoj praznik godle, ki jo sami skuhajo, pri tem uporabljajo značilne sestavine za pripravo krvavic.

Godla s testeninami in ocvirki

Pripomočki za pripravo godle s testeninami in ocvirki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo godle s testeninami in ocvirki

Za štiri osebe:

  • 1000 ml godle
  • 250 g testenin
  • 2 žlici ocvirkov
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Priprava godle s testeninami in ocvirki

Godlo, ki nastane pri kuhanju krvavic ohladimo in jo shranimo v hladnem prostoru ali hladilniku do 5 °C, porabiti jo moramo v 2 do 3 dneh.

Godla s testeninami in ocvirki

Testenine skuhamo posebej, po navodilu proizvajalca in kuhane stresemo na cedilo, da voda od kuhanja odteče.

Godla s testeninami in ocvirki

Ker je kvaliteta godle odvisna od razkuhanih klobas, ji lahko dodamo začimbe, da izboljšamo aromo in slanost. Jaz sem dodala majaron, sol in poper.

Godla s testeninami in ocvirki

Količino godlje, ki jo bomo ponudili zavremo za 2 do 3 minute, nato pa dodamo kuhane testenine in vse skupaj premešamo.

Godla s testeninami in ocvirki

V kozici segrejemo ocvirke, ki jih lahko dodamo godli, za tiste, ki so ljubitelji mastne zabeljene hrane.

Godla s testeninami in ocvirki

Godlo postrežemo še vročo in jo lpo želji in okusu potresemo z ocvirki, ki smo jih segreli.

Godla s testeninami in ocvirki

Če imajo pri sosedu koline, vam naj ne bo nerodno, da povprašate za godlo, saj jo marsikje tudi zavržejo zaradi prevelike količine. Lučka Glaser

Iz svinjine lahko pripravimo čudovite stvari, ki jih lahko tudi kupimo:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor