Svinjska rebra v paradižnikovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Svinjska rebra v paradižnikovi omaki so slastna, mehka in nasitna. Lahko jih ponudimo za kosilo ali za večerjo. Paradižnikova omaka, v kateri so rebra kuhana, doda dodaten zanimiv okus, ki se prepleta s paradižnikom in ostalimi začimbami.

Svinjina je najpogosteje zaužito meso po vsem svetu. Uživa se tako sveža, kuhana kot konzervirana, sušenje podaljša rok uporabnosti svinjskih izdelkov. Svinjina je vsestransko uporabno meso in primerna tudi za hitro uporabo.

Svinska rebra v paradižnikovi omaki

Pripomočki za pripravo svinjskih reber v paradižnikovi omaki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za svinjska rebra v paradižnikovi omaki

Za štiri osebe

  • 800 g svinjskih reber
  • 50 g svinjske masti
  • 120 g sesekljane čebule
  • 3 listi lovorja
  • 300 ml paradižnikove mezge
  • 1 žlica sesekljanega česna
  • 100 ml belega vina
  • 1 žlica suhe ali mokre jušne zelenjave
  • 2 žlici bele moke tip 500
  • sol po okusu
  • poper po želji

Priprava svinjskih reber v paradižnikovi omaki

Pri nabavi svinjskih reber moramo paziti, da niso preveč masna in da so, po možnosti v enem kosu, da si doma narežemo kose po svoji potrebi in so kosi približno enake velikosti in debeline, da se tudi enakomerno zapečejo. Narezana rebra premažemo s soljo, in preden jih naložimo v lonec, počakamo vsaj 60 minut, da se rebra presolijo.

Svinska rebra v paradižnikovi omaki

V loncu stopimo mast in vanj naložimo narezana in nasoljena rebra, ki jih na zmernem ognju popečemo za 2 do 3 minute po eni strani, nato pa rebra še obrnemo in popečemo 2 do 3 minute še po drugi strani.

Svinska rebra v paradižnikovi omaki

Med tem časom pripravimo še ostale sestavine, ki jih bomo dodajali, pri tem česen in čebulo olupimo in nasekljamo.

Svinska rebra v paradižnikovi omaki

Najprej k rebrom dodamo vino, jušno zelenjavo, lovor, čebulo, česen in moko, sestavine premešamo in lonec pokrijemo in na zmernem ognju dušimo 10 do 12 minut, nato lonec odkrijemo in dodamo paradižnikovo mezgo. Kuhamo še 5 minut in rebra v paradižnikovi omaki so pripravljena, da jih lahko postrežemo.Svinska rebra v paradižnikovi omaki

Kot prilogo lahko ponudimo testenine, kruh ali krompir.

Svinska rebra v paradižnikovi omaki

Ni nujno, da je na krožniku zrezek, tudi rebra s kostjo na krožniku lepo izgledajo, pa še okusna so. Lučka Glaser

Kot prilogo zraven svinskih reber v paradižnikovi omaki lahko ponudimo

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor