Recepti za jedi s kostanjem
Print Friendly, PDF & Email

Jedi s kostanji so nekaj posebnega, zato le izkoristite jesenski čas kostanja in pripravite jedi s kostanjem, ob katerih bodo vaše brbončice zapredle od ugodja.

Še preden pa preidemo na recepte, naj vas spomnim na kostanjevo moko in kostanjev pire – pri pripravi tega lahko za kasneje shranite tudi cele kostanje. Na ta način boste lahko kostanje shranili tudi za kasneje in, ko bo sezona kostanjev mimo, še vedno uživali v jedeh in sladicah iz kostanja.

Zdrav zajtrk s kostanji

Okusen, bogat in hitro pripravljen zajtrk, ki ga v posodi lahko odnesete tudi v službo je gotov v nekaj minutah (če kostanj skuhate večer prej). Recept najdete TUKAJ.

Toskanski kostanjev kruh

Naj vaša kuhinja zadiši po jeseni v vseh letnih časih. Pripravite si toskanski kostanjev kruh znan pod imenom Castagnaccio. Za pripravo ne potrebujemo kvasa. V resnici ta jed ni ne sladica in ne kruh, je nekaj vmes. Recept najdete TUKAJ.

Kozice v kostanjevi srajčki

Verjetno vam kozice v kombinaciji s kostanjem ne padejo najprej na pamet, ko pomislite bodisi na kozice, bodisi na kostanj. Pa vendar – gre za odlično kombinacijo. Recept najdete TUKAJ.

Kostanjeva omaka za testenine

Zelo enostavna in hitro pripravljena je tale nežna kostanjeva omaka za testenine. Pripravimo jo iz kuhanega kostanja in le še nekaj drugih sestavin, medtem, ko se kuhajo testenine. Recept najdete TUKAJ.

Kostanjeva omaka za testenine

Jesenska solata s kostanjem, motovilcem in jabolkom

Kostanj se s svojim značilnim okusom dobro ujema z motovilcem in jabolkom, ki solati doda pridih sladkosti. Jesenska solata s kostanjem, motovilcem in jabolkom je nadvse zdrav in hranljiv vmesni ali samostojen obrok. Recept najdete TUKAJ.

Kostanj v slanini

Kostanj v slanini je za brbončice pravi raj. Recept najdete TUKAJ.

Pečena kokoš s kostanji

Pripravite pečeno domačo kokoš nekoliko drugače. Teknila vam bo kot še nikoli. Kombinacija se mogoče sliši noro, a, verjemite mi, topi se v ustih. Kostanji so prav tako odlični, če jih dodate slanim jedem, saj dajo prav poseben okus in aromo. Recept najdete TUKAJ.

Pečena domača kokoš s kostanji

Bikova pečenka z zelenjavo

Stegno mladega bikca se kar samo ponuja, da iz njega z malo truda pripravite odlično kosilo. Prehransko bogato jesensko kosilo s pestro paleto okusov vam ne bo vzelo veliko časa. Recept najdete TUKAJ.

Jesenska kostanjeva juha

Kostanjeva juha je tisti del jeseni, ki ostane še dolgo v spominu. Je nežno kremasta in polna arome. Recept najdete TUKAJ.

Kostanjeva omleta z jabolki

Izvrsten zajtrk, lahko tudi večerja ali pa morda zaključek kosila ob enolončnici. Nežen okus kostanja v omleti, ki ga zaokrožijo dušena jabolka s cimetom. Mmmmmm …. Recept najdete TUKAJ.

Ne spreglejte pa tudi recepta za pečen kostanj (v pečici) in kuhan kostanj, ki je zaradi načina priprave na kuhanje tudi zelo enostaven za kasnejše lupljenje.
Za vse sladkosnede pa še: recepti za sladice s kostanjem.

Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor