Kozice v kostanjevi srajčki
Print Friendly, PDF & Email

Kozice običajno kuhamo, dušimo, pečemo na žaru, ali pripravimo v solati. Tokrat pa jih lahko ocvrete in si pripravite hrustljave kozice v kostanjevi srajčki. Na spletni strani sem že objavila dva sorodna recepta: mocareline zlate kroglice in hrustljavi piščančji krhlji. S kombinacijo vseh treh lahko pripravite hrustljavo ploščo z okusnimi prigrizki.

kozice-v-kostanjevi-srajcki-5

Pripomočki za pripravo – kozice v kostanjevi srajčki:

  • ponev
  • 3 posode za paniranje
  • papirnata brisača
  • kovinsko cedilo

Sestavine za pripravo – kozice v kostanjevi srajčki:

Navodila za pripravo – kozice v kostanjevi srajčki:

Kozice najprej odtajamo in preverimo, če so res docela olupljene. Nato jih splaknemo pod mrzlo vodo in obrišemo z več plastmi papirnate brisače.

kozice-v-kostanjevi-srajcki-2

Sledi paniranje, za kar si pripravimo 3 posode. V prvo damo moko, v drugo razžvrkljana jajca in v zadnjo drobtine pomešane s kostanjevim zdrobom in origanom.

kozice-v-kostanjevi-srajcki-3

Kozice paniramo po vrsti, in sicer najprej v moki, nato v jajcih in na koncu še v mešanici drobtin in kostanjevega zdroba. Panirane kozice za pol ure postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se testo strdi.

kozice-v-kostanjevi-srajcki-4

Po pol ure jih na hitro ocvremo v vročem olju (približno 4 minute). Ko kozice dobijo lepo zlatorjavo barvo, jih poberemo iz olja in odstavimo na cedilo pokrito s papirnato brisačo.

kozice-v-kostanjevi-srajcki-6

Ocvrte kozice v kostanjevi srajčki ponudimo tople skupaj z ocvrtim krompirčkom in paradižnikom. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor