Kozice v kostanjevi srajčki
Kozice običajno kuhamo, dušimo, pečemo na žaru, ali pripravimo v solati. Tokrat pa jih lahko ocvrete in si pripravite hrustljave kozice v kostanjevi srajčki. Na spletni strani sem že objavila dva sorodna recepta: mocareline zlate kroglice in hrustljavi piščančji krhlji. S kombinacijo vseh treh lahko pripravite hrustljavo ploščo z okusnimi prigrizki.
Pripomočki za pripravo – kozice v kostanjevi srajčki:
- ponev
- 3 posode za paniranje
- papirnata brisača
- kovinsko cedilo
Sestavine za pripravo – kozice v kostanjevi srajčki:
- 300 g olupljenih kozic
- bela gladka moka (ali kostanjeva moka)
- drobtine
- origano
- kostanjev zdrob (ali koruzni zdrob)
- 2 jajci
- 1 žlička soli
- olje
Navodila za pripravo – kozice v kostanjevi srajčki:
Kozice najprej odtajamo in preverimo, če so res docela olupljene. Nato jih splaknemo pod mrzlo vodo in obrišemo z več plastmi papirnate brisače.
Sledi paniranje, za kar si pripravimo 3 posode. V prvo damo moko, v drugo razžvrkljana jajca in v zadnjo drobtine pomešane s kostanjevim zdrobom in origanom.
Kozice paniramo po vrsti, in sicer najprej v moki, nato v jajcih in na koncu še v mešanici drobtin in kostanjevega zdroba. Panirane kozice za pol ure postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se testo strdi.
Po pol ure jih na hitro ocvremo v vročem olju (približno 4 minute). Ko kozice dobijo lepo zlatorjavo barvo, jih poberemo iz olja in odstavimo na cedilo pokrito s papirnato brisačo.
Ocvrte kozice v kostanjevi srajčki ponudimo tople skupaj z ocvrtim krompirčkom in paradižnikom. Dober tek!