Kostanj v slanini
Print Friendly, PDF & Email

Včasih, posebej na hladne večere, si privoščimo kakšen topel in okusen prigrizek. Kostanj v slanini je za brbončice pravi raj. Priprava ni težavna, zato le pokukajte in poskusite, ter se sami prepričajte, kako zelo preprosto in okusno je! 🙂

kostanj-v-slanini-9

Kostanj v slanini – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • pekač
  • papir za peko
  • nož
  • krožnik
  • deska za rezanje
  • mikrovalovna pečica
  • zobotrebci

Kostanj v slanini – sestavine:

  • poljubna količina srednje velikega kostanja
  • 1 rezina kuhane slanine, za 4 kostanje

Kostanj v slanini – postopek:

Pripravimo kostanj, tako da ga z nožem, zarežemo čez lupino z obeh strani. Zarežemo dovolj globoko, da predremo tudi kosmato podlupino.

kostanj-v-slanini

Kostanj nato zložimo na krožnik, krožnik postavimo v mikrovalovno pečico in ga grejemo 3 – 4 minute.

kostanj-v-slanini-1

Po pretečenem času, ga vzamemo iz mikrovalovne pečice in kostanj olupimo z rokami, lahko si pomagamo z nožem. Če se kostanj še ne lupi lepo, ga v mikrovalovni pečici grejemo še minuto.

kostanj-v-slanini-2

Ko smo olupili ves kostanj, prižgemo pečico in jo nastavimo na 170°C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Na desko za rezanje, položimo rezino slanine in jo kot je prikazano na sliki, razrežemo na 4 približno enake dele.

kostanj-v-slanini-4

Na vsak kos posebej, položimo po en kostanj.

kostanj-v-slanini-5

Kostanj z obeh strani zavijemo v slanino, ter nato vanj potisnemo zobotrebec, tako da, ujamemo oba konca slanine. Zobotrebca ne potisnite pregloboko, ker se bo tako kostanj razkrojil. Samo toliko, da stoji, cca. pol cm globoko.

kostanj-v-slanini-6

kostanj-v-slanini-7

Oblečen kostanj, nato polagamo na papir za peko, ki smo ga prej položili v pekač.

kostanj-v-slanini-8

Pekač postavimo v pečico in kostanj v slanini pečemo 17 – 20 minut, pri 170°C. Odvisno, koliko bi radi, da je slanina zapečena.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor