Slana pita s slanino in sirom
Slana pita, ki jo poznamo tudi po imenu quiche, je specialiteta, ki prihaja iz francoske kuhinje. To je pita s
Preberi večSlana pita, ki jo poznamo tudi po imenu quiche, je specialiteta, ki prihaja iz francoske kuhinje. To je pita s
Preberi večNežni in mehki koščki piščanca in okus lisičk, dopolnjen z začimbami; vse v krasni jedi, ki sem jo poimenovala kar
Preberi večV voku na maščobi prepražimo čebulo, dodamo ji vodo ter jo kuhamo toliko časa, dokler vsa voda ne izpari. Čebuli dodamo mleto meso in začimbe, dodamo vodo ter nekaj časa kuhamo. Mesu dodamo še riž in preostale sestavine ter kuhamo toliko časa, dokler riž ni kuhan po našem okusu. Končano jed pokrijemo s pokrovko ter jo pustimo počivati še par minut.
Preberi večKremna gobova rižota, ki se vam bo kar stopila v ustih je primerna za kosilo ali večerjo. Pripravljena je iz
Preberi večŠtruklji, slanega okusa, ki so malo kisli in sladki od skute in dišeči po drobnjaku so izvrstno kosilo, ki prijetno
Preberi večKomaj čakam, da prvič zadiši po polnjeni papriki v začetku poletja. Najraje jo polnim z mletim mesom in rižem. Paprika
Preberi večDanes vam predstavljam špagete, ki se jih lahko po mili volji najeste do sitega in še po “repete” si lahko
Preberi večMoja najboljša omaka za testenine, carbonara omaka, ima nežen okus po šunki, smetani in siru. To je klasična omaka, ki jo
Preberi večOdkar pomnim, se vsako leto znova veselimo hrustljavo pečenega mladega krompirčka. Če le imam možnost, izberem sorto kifeljčar, ki je
Preberi večKo v gozdu začnejo rasti prve lisičke, komaj čakam, da najdem kakšno. Najrajši jih pripravim v rižoti, na različne načine.
Preberi večSlastna jajčka v kombinaciji s šunko, sirom in kruhom, ne morejo zgrešiti odličnega okusa. Šunka, da svojo aromo in sir
Preberi večFusilli bucati so vrsta pašte, ki je značilna za južni del Italije, predvsem regijo Campania. Fusilli bucati z jurčki je
Preberi večHrustljavo zapečene polovičke mladega krompirja so priloga, ki se je ne bo branil prav nihče. Obogatene z rožmarinom so še
Preberi večOdlični šparglji, pečeni v pečici, preliti s slastno omako in posuti s sezamom so lahko slastna priloga k različnim jedem.
Preberi večVsi poznamo riži biži, to je dušen riž z grahom. Moja babi ga je velikokrat naredila, ko sem bila majhna.
Preberi večEnostavni tunini polpeti so narejeni hitro in kot že ime pove, zelo enostavno. Tudi sestavin zanje ne potrebujemo veliko. In
Preberi večSvinjski zrezki v omaki s stroki mladega graha in korenjem so pravzaprav nadgradnja svinjskih zrezkov v naravni omaki. Sladki in mehki
Preberi več