Testenine s piščancem in hrustljavo zelenjavo iz voka
Print Friendly, PDF & Email

Testenine so jed, ki nam je že zelo znana, toda tako pripravljene testenine, s hrustljavo zelenjavo iz voka, so drugačne, sočne in z orientalskim pridihom, pripravite pa jih zlahka in hitro kar v domači kuhinji.

Testenine s piscancem in hrustljavo zelenjavo iz voka

Pripomočki za testenine s piščancem in zelenjavo:

  • deska za rezanje
  • oster nož
  • vok
  • cedilo za testenine
  • srednje velika kozica za kuhanje testenin

Sestavine za testenine s piščancem in zelenjavo:

  • 300g piščančjega mesa (lahko fileja)
  • 200 g testenin (najbolj primerni so špageti oz. dolgi rezanci)
  • 2 rumena in/ali oranžna korenčka
  • 1 manjša čebula
  • četrtina zelja
  • pol manjše bučke
  • nekaj listov zelene in rdeče blitve
  • dve jušni žlici posušenega paradižnika
  • olivno olje ali olje za vok
  • ščepec soli, popra, posušenega ingverja in čilija
  • svež ali posušen peteršilj

Postopek za pripravo testenin s piščancem in zelenjavo:

Najprej v kozico nalijemo vsaj pol litra vode, jo posolimo in v njej skuhamo testenine. Nato jih dobro odcedimo.

Testenine s piscancem in hrustljavo zelenjavo iz vokaMedtem na voku segrejemo olje na visoki temperaturi. Zelo pomembno je, da je temperatura zares visoka in da olja ni premalo. Nato na hitro popečemo piščančje meso, ki smo ga predhodno narezali na majhne kocke ali trakove. Začinimo jih s čilijem in poprom.

Testenine s piscancem in hrustljavo zelenjavo iz vokaMeso prestavimo na krožnik in na istem olju ter še vedno pri visoki temperaturi popečemo najprej čebulo, narezano na trakove, po 2-3 minutah ji dodamo korenček, narezan na trakove, po 3 minutah po isti logiki naprej še zelje in bučko.

Testenine s piscancem in hrustljavo zelenjavo iz voka

Nato dodamo na drobno sesekljano blitvo in malo peteršilja.

Testenine s piscancem in hrustljavo zelenjavo iz voka

Premešamo in pustimo na ognju nekaj minut. Nato dodamo posušene paradižnike, ingver v prahu, še malo čilija, solimo in premešamo. Nato v vok vrnemo še meso in vse skupaj kuhamo še par minut. Ne kuhamo predolgo, saj s tem po nepotrebnem uničujemo vitamine in s podaljšanim kuhanjem zelenjava izgublja svojo hrustljavost.

Testenine s piscancem in hrustljavo zelenjavo iz voka

Čisto na koncu v vse vmešamo še kuhane testenine in dobro premešamo.

Testenine s piscancem in hrustljavo zelenjavo iz voka

Tako smo testenine pripravili nekoliko drugače kot po navadi, rezultat pa je odlična, okusna, hrustljava in nadvse sočna jed, ki vas bo navdušila in bo gotovo pogosto na vašem jedilniku.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor