Testenine s piščancem in hrustljavo zelenjavo iz voka
Testenine so jed, ki nam je že zelo znana, toda tako pripravljene testenine, s hrustljavo zelenjavo iz voka, so drugačne, sočne in z orientalskim pridihom, pripravite pa jih zlahka in hitro kar v domači kuhinji.
Pripomočki za testenine s piščancem in zelenjavo:
- deska za rezanje
- oster nož
- vok
- cedilo za testenine
- srednje velika kozica za kuhanje testenin
Sestavine za testenine s piščancem in zelenjavo:
- 300g piščančjega mesa (lahko fileja)
- 200 g testenin (najbolj primerni so špageti oz. dolgi rezanci)
- 2 rumena in/ali oranžna korenčka
- 1 manjša čebula
- četrtina zelja
- pol manjše bučke
- nekaj listov zelene in rdeče blitve
- dve jušni žlici posušenega paradižnika
- olivno olje ali olje za vok
- ščepec soli, popra, posušenega ingverja in čilija
- svež ali posušen peteršilj
Postopek za pripravo testenin s piščancem in zelenjavo:
Najprej v kozico nalijemo vsaj pol litra vode, jo posolimo in v njej skuhamo testenine. Nato jih dobro odcedimo.
Medtem na voku segrejemo olje na visoki temperaturi. Zelo pomembno je, da je temperatura zares visoka in da olja ni premalo. Nato na hitro popečemo piščančje meso, ki smo ga predhodno narezali na majhne kocke ali trakove. Začinimo jih s čilijem in poprom.
Meso prestavimo na krožnik in na istem olju ter še vedno pri visoki temperaturi popečemo najprej čebulo, narezano na trakove, po 2-3 minutah ji dodamo korenček, narezan na trakove, po 3 minutah po isti logiki naprej še zelje in bučko.
Nato dodamo na drobno sesekljano blitvo in malo peteršilja.
Premešamo in pustimo na ognju nekaj minut. Nato dodamo posušene paradižnike, ingver v prahu, še malo čilija, solimo in premešamo. Nato v vok vrnemo še meso in vse skupaj kuhamo še par minut. Ne kuhamo predolgo, saj s tem po nepotrebnem uničujemo vitamine in s podaljšanim kuhanjem zelenjava izgublja svojo hrustljavost.
Čisto na koncu v vse vmešamo še kuhane testenine in dobro premešamo.
Tako smo testenine pripravili nekoliko drugače kot po navadi, rezultat pa je odlična, okusna, hrustljava in nadvse sočna jed, ki vas bo navdušila in bo gotovo pogosto na vašem jedilniku.
Dober tek!