Okusna omleta oz. fritata z bučkami
Print Friendly, PDF & Email

Omleta je jed, ki jo pozna prav vsak, fritata pa nam je že večja neznanka, čeprav gre pravzaprav za podobni zadevi. Fritata je omleta, ki je pripravljena malenkost drugače, in sicer tako, da jo dobimo iz ponve v podobni obliki kot pico ali pito. Primerna je za vse obroke, tudi za kosilo. Omleta oz. fritata z bučkami, pripravljena po tem receptu, vas bo navdušila, na ta način pripravljeno zelenjavo pa bodo pojedli tudi otroci.

Okusna omleta oz. fritata z bučkami

Pripomočki za omleto oz. fritato:

  • ponev
  • deska za rezanje
  • lopatica za obračanje
  • posoda za stepanje jajc

 

Sestavine za omleto oz. fritato:

  • Okusna omleta oz. fritata z bučkami

    žlica olivnega olja

  • 1 srednje velika čebula
  • 1 manjša bučka
  • 5 manjših jajc
  • 1 rezina pršuta
  • 100 g svežega sira
  • ščepec soli, popra in kurkume

 

Postopek za pripravo omlete oz. fritate:

  • Najprej v ponvi segrejemo malo olja. Medtem narežemo čebulo in bučko na rezine/trakce. Najprej popečemo čebulo, nato ji po 3-4 minutah dodamo bučke. Oboje pustimo na ognju še 3-4 minute.

Okusna omleta oz. fritata z bučkami

Nato oboje odstavimo in pustimo, da se ohladi. V posebni posodi razžvrkljamo jajca, jih posolimo in popopramo.

Okusna omleta oz. fritata z bučkami

Nato jim dodamo še svež sir ter na kockice narezan pršut ter premešamo. Potem vmešamo še prepraženo in ohlajeno bučko s čebulo.

Nato jim dodamo še svež sir.Olje na ponvi segrejemo na močnejšem ognju in nanjo položimo zmes z jajci, bučkami in s sirom.

Okusna omleta oz. fritata z bučkami

Našo omleto oz. fritato pečemo na eni strani okrog 5 minut. Ko opazimo, da se je spodnji del lepo spekel, jo s pomočjo lopatice nežno razrežemo na četrtine ter vsako posebej previdno obrnemo.

Okusna omleta oz. fritata z bučkami

Po istem principu obrnemo še ostale dele in fritato pečemo še na drugi strani okrog 5 minut.

Okusna omleta oz. fritata z bučkami

Mmm, v kuhinji že prijetno diši. Naša omamno dišeča omleta oz. fritata z bučkami, s svežim sirom in pršutom je pripravljena. Ne izgubljajmo časa, temveč se je čim prej lotimo. Dober tek!

Okusna omleta oz. fritata z bučkamiNaj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor