Okusna omleta oz. fritata z bučkami
Omleta je jed, ki jo pozna prav vsak, fritata pa nam je že večja neznanka, čeprav gre pravzaprav za podobni zadevi. Fritata je omleta, ki je pripravljena malenkost drugače, in sicer tako, da jo dobimo iz ponve v podobni obliki kot pico ali pito. Primerna je za vse obroke, tudi za kosilo. Omleta oz. fritata z bučkami, pripravljena po tem receptu, vas bo navdušila, na ta način pripravljeno zelenjavo pa bodo pojedli tudi otroci.
Pripomočki za omleto oz. fritato:
- ponev
- deska za rezanje
- lopatica za obračanje
- posoda za stepanje jajc
Sestavine za omleto oz. fritato:
-
žlica olivnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 1 manjša bučka
- 5 manjših jajc
- 1 rezina pršuta
- 100 g svežega sira
- ščepec soli, popra in kurkume
Postopek za pripravo omlete oz. fritate:
- Najprej v ponvi segrejemo malo olja. Medtem narežemo čebulo in bučko na rezine/trakce. Najprej popečemo čebulo, nato ji po 3-4 minutah dodamo bučke. Oboje pustimo na ognju še 3-4 minute.
Nato oboje odstavimo in pustimo, da se ohladi. V posebni posodi razžvrkljamo jajca, jih posolimo in popopramo.
Nato jim dodamo še svež sir ter na kockice narezan pršut ter premešamo. Potem vmešamo še prepraženo in ohlajeno bučko s čebulo.
Olje na ponvi segrejemo na močnejšem ognju in nanjo položimo zmes z jajci, bučkami in s sirom.
Našo omleto oz. fritato pečemo na eni strani okrog 5 minut. Ko opazimo, da se je spodnji del lepo spekel, jo s pomočjo lopatice nežno razrežemo na četrtine ter vsako posebej previdno obrnemo.
Po istem principu obrnemo še ostale dele in fritato pečemo še na drugi strani okrog 5 minut.
Mmm, v kuhinji že prijetno diši. Naša omamno dišeča omleta oz. fritata z bučkami, s svežim sirom in pršutom je pripravljena. Ne izgubljajmo časa, temveč se je čim prej lotimo. Dober tek!