Pasta al naturale
Print Friendly, PDF & Email

Ste naveličani umetnih, pred pripravljenih omak za testenine? Želite vsaj enkrat pripraviti resnično dobre testenine, ki vas bodo z mislimi popeljale na prelepe italijanske trge, kjer vas iz restavracij pozdravijo omamne vonjave spretnih italijanskih kuharic in kuharjev? Potem je čas, da iz svežih in domačih sestavin pripravite pravo pravcato Pasta al naturale Carice Milice.

IMG_20151007_151333

Rekviziti, potrebni za pripravo Paste al naturale

  • deska
  • nož
  • skodelice
  • ponev s pokrovko
  • lonec
  • kuhalnica
  • strgalnik
  • cedilo
  • žlica

Sestavine za pripravo Paste al naturale

  • 500 g polnozrnatih špagetov
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 100 g domače slaninePasta-al-naturale-Carice-Milice-1
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 večja čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 korenčka
  • 100 g graha (svežega ali zmrznjenega)
  • 200 ml zelenjavne juhe (lahko tudi zelenjavna jušna kocka in 2 dl vode)
  • sol (po želji)
  • poper (po želji)
  • 1 dl mleka
  • 2 žlički svežih ali suhih italijanskih začimb (origano, bazilika, timijan …)
  • 500 g pelatov (svežih, zmrznjenih ali konzerviranih)
  • 1 žlička sladkorja
  • 100 g naribanega sira Grana padano

Postopek za pripravo Paste al naturale

Slanino narežemo na majhne koščke in jo precvremo na vročem oljčnem olju.

Pasta-al-naturale-Carice-Milice-2

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, korenčka očistimo in narežemo na kocke. Vse skupaj dodamo k slanini in pražimo.

Pasta-al-naturale-Carice-Milice-3

Praženi mešanici dodamo mleto meso, ki ga s kuhalnico porazdelimo po ponvi. Vse skupaj zalijemo z zelenjavno juho in dušimo tako dolgo, da tekočina povre. Dodamo sol in poper po okusu ter dolijemo mleko, ki služi zgostitvi. Po mleku dodamo še italijanske začimbe in vse skupaj premešamo.

Pasta-al-naturale-Carice-Milice-4

Ko smo vse skupaj dobro premešali in zgostili, dodamo še pelate ter čajno žličko sladkorja, ki omako osladi.

20151007_134154

Vse skupaj kuhamo na zmerni toploti, da počasi vre vsaj pol ure in sproti občasno pomešamo. 15 minut pred koncem dodamo grah, da se slednji ne razkuha.

Pasta-al-naturale-Carice-Milice-5

Medtem, ko kuhamo omako, pripravimo polnozrnate špagete (lahko tudi druge testenine) po navodilih iz embalaže. Naš nasvet je, da v vodo najprej dodate žlico olivnega olja ter sol.

Pasta-al-naturale-Carice-Milice-6

V kolikor želite, da so testenine res pripravljene po italijanskih načelih predlagamo, da jih zgolj odcedite in ne spirate pod vodo.

Pasta-al-naturale-Carice-Milice-6

Kuhanim testeninam na način al dente, nadevamo omako.

Pasta-al-naturale-Carice-Milice-16

Vse skupaj posujemo z naribanim sirom Grana padano.

Tako, spoznali ste, da je priprava Pasta al naturale carice Milice zelo enostavna. Pripravo teh testenin priporočamo, če želite pripraviti zdrav in hiter obrok, ki vas na hitro, vsaj z mislimi, popelje v italijansko restavracijo. Tako, sedaj pa na delo ob poslušanju “O sole mio”. Pa dober tek!

 

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor