Polnjene palačinke s tuno
Ste za zajtrk spekli preveč palačink? Nič hudega. Tukaj je super ideja, kako jih lahko porabite za slastno kosilo. Priprava je hitra in enostavna. Recepta se zato lahko loti tudi začetnik.
Polnjene palačinke s tuno – pripomočki:
- skodelica
- žlica
- ribež
- pekač
- peki papir
Polnjene palačinke s tuno – sestavine:
- 4 palačinke
- konzerva tune
- kisla smetana
- koruza
- sir (edamec ali kakšen drug sir, ki se topi)
- bazilika (sveža ali posušena)
V skodelico damo tuno, kislo smetano in koruzo ter dobro premešamo.
Dodamo na drobno narezano svežo baziliko. Če te nimamo, pa posušeno.
Sir naribamo in ga dodamo v že pripravljen tunin namaz. Dobro premešamo, da so sestavine enakomerno porazdeljene.
Palačinke napolnimo s pripravljenim namazom iz tune.
Polnjene palačinke s tuno lahko po želji različno oblikujemo. Lahko jih prepognemo čez polovico in položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Lahko jih prepognemo še enkrat ali zvijemo kot klasične palačinke.
Potrosimo jih z naribanim sirom in dodamo še malo bazilike. Pečemo jih 15 do 20 minut, da se sir lepo stopi, palačinke pa hrustljavo zapečejo.
Polnjene palačinke s tuno so zelo nasitne, zato ob njih postrežite le solato, kuhano ali svežo zelenjavo.
Dober tek!