Mlinci
Print Friendly, PDF & Email

Mlince postrežemo kot močnato prilogo h pečenem mesu, najpogosteje k svinjski pečenki in perutnini. In seveda, mlinci so že tradicionalna priloga k martinovi pojedini.
mlinci-5

Mlinci – pripomočki:

  • posoda za gnetenje testa
  • valjar
  • ponev s prevleko proti prijemanju

Mlinci – sestavine:

  • 500 g moke tip 500
  • 300 ml vode
  • žlička olja
  • ščep soli

Mlinci – postopek:

V posodo za gnetenje presejemo 500 g moke, dodamo sol, žličko olja in postopoma vodo. Iz sestavin ugnetemo prožno testo, ki se ne prijema prstov in ne delovne površine. Testo pokrijemo s folijo, da se ne izsuši in ga pustimo počivati vsaj pol ure ali več. Testo razdelimo na 10 do 12 hlebčkov, ki jih na pomokani površini razvaljamo na debelino 1 do 2 mm.

mlinci-1

Ponev brez maščobe segrejemo na plošči in ko postane dovolj vroča, damo testo peči. Testo naluknjamo z vilico.

mlinci-2

Ko se na testu pojavijo mehurji, je to znak, da ga lahko obrnemo.

mlinci-3Ko se mlinci na mestih obarvajo črno, so pečeni.

mlinci-4

Pečene mlince pustimo v pokončnem položaju, da se ohladijo.

mlinci-6Slasten tek!

 

 

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor