Pasulj
Print Friendly, PDF & Email

Saj poznate tisto … simpl kot pasulj? Dejansko je kuhanje pasulja res preprosto, saj se kuha sam in težko kaj naredimo narobe. Poizkusite, ne bo vam žal.

pasulj

Pasulj – pripomočki:

  • plastična posoda
  • večja posoda za kuhanje
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica
  • tlačilec za pire krompir

Pasulj – sestavine:

  • pol kilograma belega fižola (večja ali manjša sorta)
  • 2 domači klobasi
  • 2 stroka česna
  • čebula
  • 1 korenček
  • 1 korenina peteršilja
  • žlica paradižnikove mezge
  • malo olja
  • 2 žlici bele moke
  • 1 žlica paprike v prahu
  • polovica pekočega feferona
  • polovica vložene kisle paprike in malo kisa
  • lovorov list
  • sol
  • voda

Pasulj – priprava:

Fižol namočimo v vodi čez noč. Preden začnemo kuhati, odlijemo vodo stran in nalijemo čez svežo vodo, približno 1.5 litra.

pasulj 1

Nato na drobno narežemo zelenjavo; korenček, peteršilj, čebulo in česen. Damo v posodo s fižolom, dodamo lovorov list, klobasi in damo vse skupaj kuhati.

pasulj 2

Po približno 15 minutah kuhanja pripravimo prežganje. Segrejemo olje in dodamo 2 žlici moke in pražimo da postane moka rjave barve.

pasulj 3

Prežganje damo k fižolu, klobasam in zelenjavi. Dodamo žlico paradižnikove mezge, mleto papriko, nasekljan feferon, vloženo papriko in malo kisa od vloženih paprik. Solimo po okusu.

pasulj 4

Vse skupaj kuhamo do mehkega. Če želimo pasulj še bolj gost, vzamemo malo fižola iz posode in ga zmečkamo in nato damo nazaj.

Pasulj ponudimo s kosom kruha. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.5]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor