Testenine v rožnati omaki
Testenine lahko pripravimo na tisoče načinov, velikokrat pa se nam zgodi, da bi radi naredili nekaj po receptu, a nimamo dovolj oziroma vseh sestavin doma. Slednji recept je enostaven, okus testenin pa edinstven. Vsekakor boste družino in goste presenetili s to rožnato čarovnijo!
Pripomočki za pripravo testenin v rožnati omaki:
- ponev
- posoda za kuhanje testenin
- nož
- kuhalnica
- rezalna deska
Sestavine za pripravo testenin v rožnati omaki (za 2 osebi):
- 200 g testenin (izberemo lahko katerekoli)
- 5 dag pršuta
- 250 g smetane za kuhanje
- 100 g paradižnikove mezge
- ščepec soli
- ščepec popra
- ščepec peteršilja
- olivno olje
Postopek priprave testenin v rožnati omaki:
V osoljenem kropu skuhamo testenine, pustimo, da ostanejo “al dente”. Pršut zrežemo na kose in ga na olivnem olju, malo popražimo.
Pražimo ga približno 5 minut, nato dodamo smetano za kuhanje in paradižnikovo mezgo.
Vse skupaj dobro premešamo, solimo in popramo ter kuhamo na zmernem ognju približno 10 minut.
Ko so testenine skuhane jih odcedimo in dodamo k omaki.
Vse skupaj premešamo in na zmernem ognju, kuhamo še minuto ali 2. Toliko, da se testenine dobro zmešajo z omako. Čisto na koncu dodamo peteršilj in vse skupaj še enkrat premešamo.
Naše testenine so sedaj pripravljene za serviranje. Priporočam, da se jih takoj lotite, saj tovrstne omake se hitro strdijo in odvzamejo tisti pravi okus. Dober tek!