Prekajena enolončnica za hladne dni
Print Friendly, PDF & Email

Kmalu nas bodo ujeli hladni dnevi, v katerih se nam prileže nekaj toplega. Tokrat sem za vas pripravila navodila, kako pripraviti prekajeno enolončnico za hladne dni, ki vas prebudi in požene kri po telesu.

prekajena-enoloncnica-za-hladne-dni-10

Pripomočki za pripravo prekajene enolončnice:

  • lonec
  • deska za rezanje
  • nož
  • mešalnik
  • cedilo

Sestavine za pripravo prekajene enolončnice:prekajena-enoloncnica-za-hladne-dni-1

  • 300 g prekajenega govejega ali telečjega jezika
  • 100 g graha
  • 150 g fižola
  • 1 manjši brokoli
  • 1 korenček
  • 1 por
  • 1 čebula
  • 1 skodelica makaronov (lahko tudi drugih testenin)
  • olje

Postopek priprave prekajene enolončnice:

Najprej olupimo čebulo in jo drobno nasekljamo. Lahko si pomagamo tudi s sekljalnikom. Nato si pripravimo svežo zelenjavo (por, korenček, brokoli), ki jo najprej operemo in narežemo na majhne koščke.

prekajena-enoloncnica-za-hladne-dni-2

V posodo damo 4 žlice olja in ga segrejemo. Na vročem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Nato dodamo čebuli še ostalo sveže narezano zelenjavo in na hitro vse skupaj prepražimo.

prekajena-enoloncnica-za-hladne-dni-3

Po dveh minutah praženja zelenjavi dodamo še jezik in dolijemo 1 liter vode. Ogenj povečamo da voda zavre, potem zmanjšamo in na zmernem ognju kuhamo pokrito 30 minut, da se zelenjava dobro omehča.

prekajena-enoloncnica-za-hladne-dni-4

Nato vzamemo iz lonca jezik, ki ga prestavimo na krožnik. Tekočino odcedimo, kuhano zelenjavo, ki ostane na cedilu pa zmešamo z mešalnikom. Jezik in tekočino vrnemo v lonec in kuhamo naprej še približno 10 minut.

prekajena-enoloncnica-za-hladne-dni-5

Dodamo še grah in fižol. Po desetih minutah vzamemo jezik iz juhe in ga olupimo ter narežemo na majhne koščke. Bodimo pazljivi in odstranimo še žile in maščobo. V drugem loncu vmes skuhamo drobne makarone.

prekajena-enoloncnica-za-hladne-dni-6

Narezan jezik, kuhane makarone in zelenjavno kašo vrnemo v lonec z juho, premešamo in vse skupaj kuhamo še 10 minut. Tako pripravljeno jed serviramo v globokih krožnikih.

prekajena-enoloncnica-za-hladne-dni-7Naj vas prekajena enolončnica pogreje v hladnih dneh!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor