Kruhova štruca
Kadar nam doma ostane nekaj starega kruha, si naredimo kruhovo štruco, ki jo zelo radi jemo zraven golaža.
Pripomočki za kruhovo štruco:
- nož
- posoda za mešanje
- posoda za kuhanje
- deska
- ponev
- prtiček za kuhanje
- žlica
- sukanec oziroma vrvica
- lopatica
- pekač
Sestavine za kruhovo štruco:
Za 4 osebe
- 200 g starega kruha
- pol čebule
- en strok česna
- žlička kurkume
- žlička bazilike
- 1 lonček riževega napitka
- 1 lonček drobtin
- 1 žlica lanenih semen
- kokosova maščoba ali olje za peko
- sol
Postopek priprave kruhove štruce:
Kruh narežemo na kocke in ga pustimo čez noč v pekaču.
Čebulo in česen narežemo in ju prepražimo na kokosovi maščobi.
Kocke kruha stresemo v večjo posodo ter dodamo baziliko, kurkumo in sol.
Masi dodamo še 2 dcl riževega napitka, žlico lanenih semen za vezavo ter lonček drobtin. Vse skupaj zmešamo z žlico in pustimo stati vsaj 10 minut, da se vse skupaj poveže.
Masa mora biti kompaktna. Če je preveč suha dodamo še malo riževaga napitka če je pa preveč mokra pa še malo drobtin.
Kruhovo štruco zavijemo v krpo in jo povežemo s sukancem. Kuhamo v vreli vodi 10 minut.
Kruhovo štruco narežemo in ponudimo kot prilogo h golažu. Dober tek!