Čufti
Print Friendly, PDF & Email

Mesne cmočki, kroglice, tako imenovani čufti v paradižnikovi omaki, obožujejo prav vse starostne generacije. V kratkem času lahko pripravite zelo okusno kosilo.

cufti-1Čufti – pripomočki:

  • skleda
  • ponev
  • lonec
  • cedilo

Čufti – sestavine:

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 rezini kruha
  • 1 dl mleka
  • 6 žlic krušnih drobtin
  • žlička domače vegeta
  • 1 manjša čebula
  • 1 jajce
  • strok česna
  • peteršilj
  • poper
  • sol
  • 1/2 l paradižnikovega pireja
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 1/2 dl olja
  • 1 manjša paprika
  • vejica luštreka

Čufti – postopek:

Kruhovi rezini namočimo v mleko in pustimo, da se zmehča.

cufti-2

V ponvi segrejemo žlico olja in dodamo na drobno nasekljano čebulo in česen ter za kratek čas pražimo. Ko se ohladi, vsebino dodamo k mesu. Prav tako dodamo drobtine, ožeti kruhovi rezini, jajce, sol, poper, peteršilj, domačo vegeto.

cufti-3

Iz sestavin ugnetemo maso iz katere bomo oblikovali cmočke. Če je masa preredka, dodamo še drobtine.

cufti-4

Mesne cmočke povaljamo v drobtinah in jih v ponvi na hitro opečemo.

cufti-6

V drugi posodi naredimo prežganje tako, da na malo olja prepražimo žličko sladkorja in dodamo 2 žlici moke. Dolijemo vodo in dodamo paradižnikov pire. Solimo po okusu.

cufti-5

Ko nam omaka zavre, dodamo čufte, manjšo papriko v celem kosu in vejico luštreka. Zmanjšamo ogenj in pustimo kuhati cca. 30 minut.

1-IMG_3410

Čufte postrežemo z različnimi prilogami in sicer vse od klasičnega pireja do raznih testenin.

cufti-1

 

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor