Pijane polpetke
Pijane polpetke so odlična različica tistih ta pravih, dobrih polpetk. Ker so kuhane v pivu, bo le-to dodalo tisti priokus piva, kateremu se ne boste mogli več izogniti in poleptke ne boste več kuhali na običajen način.
Pripomočki za pripravo pijanih polpetk:
- posoda za mešanje
- rezalna deska
- nož
- ponev
Sestavine za pripravo pijanih polpetk
(za 4 osebe)
- 500 g mletega mesa
- 4 kosi kruha za toast
- 100 ml mleka
- 2 žlici parmezana
- 2 jajci
- peteršilj
- 1/2 čebule
- 1 korenček
- sol
- poper
- olivno olje
- 300 ml piva
Postopek priprave pijanih polpetk:
Kruh bomo najprej namočili v mleko.
V posodo damo mleto meso.
Dodamo namočen kruh, nato še jajca, parmezan, peteršilj, sol in poper.
Roke si zmočimo z vodo in začnimo s pripravo pijanih polpetk. Del mase, približno za velikost žlice, povaljamo med rokami, da dobimo okroglo obliko. Tako nadaljujemo dokler ne porabimo vso maso.
Korenček in čebulo sesekljamo in pražimo nekaj minut na olivnem olju.
Dodamo naše pijane polpetke.
Po 2 minutah praženja jih obrnemo in pražimo 2 minuti na drugi strani.
Nato dodamo pivo in pijane polpetke kuhamo približno 15 minut.
Polpete so sedaj kuhane in pripravljene za serviranje. Ponudimo jih lahko z zelenjavo ali s pire krompirjem.
Dober tek!