Goveji zrezki v omaki – tako zelo mehki
Goveji zrezki v omaki so tako zelo preprosti za pripravo, da človek komaj verjame. Edina skrivnost je v dolgotrajnem kuhanju, zaradi katerega je meso povsem mehko in se zrezki kar topijo v ustih. Omaka pa jim doda tisto pikico na i. Poskusite te goveje zrezke v omaki in videli boste, da je povsem preprosto in tako zelo okusno, da bodo po kosilu ostali le še prazni krožniki …
Goveji zrezki v omaki – pripomočki:
- deska za rezanje
- tolkalo za meso
- plitek krožnik
- posoda za kuhanje (nižja) s pokrovom
- jedilna žlica
- kuhalnica
- 1 list papirja za peko
Goveji zrezki v omaki – sestavine:
Za 6 oseb
- 6-8 govejih zrezkov
- 3 večje čebule
- sol
- olje
- gorčica
- paradižnikova mezga (sama uporabim domačo)
Goveji zrezki v omaki – postopek priprave:
Pripravimo si goveje zrezke (meni jih je narezal že mesar, sicer jih prej narežite), papir za peko, desko za rezanje, tolkalo za meso, sol in olje, plitek krožnik. Zrezke razporedimo po deski za rezanje in jih prekrijemo s papirjem za peko, potolčemo (po obeh straneh) s tolkalom za meso.
Nato zrezke solimo in malenkost naoljimo z oljem. Zlagamo jih na plitek krožnik.
Desko za rezanje očistimo (ali uporabimo drugo) in na njej sesekljamo čebulo.
Sedaj si pripravimo še gorčico, paradižnikovo mezgo, dve jedilni žlici (eno za mazanje gorčice, drugo za paradižnikovo mezgo) in posodo, v kateri bomo zrezke kuhali. Najprej malenkost naoljimo dno posode, potresemo nekaj čebule.
Nato na čebulo naložimo prvo plast zrezkov. Zrezke na tanko namažemo z gorčico in po njej kanemo še žlico ali dve paradižnikove mezge.
Potresemo s čebulo.
Nato ponovimo postopek: goveji zrezki, namažemo jih z gorčico, dodamo paradižnikovo mezgo, čebulo … to počnemo toliko časa, da porabimo vse zrezke. Pazimo, da je zadnja, vrhnja plast čebula.
Pokrijemo posodo in na zmernem ognju kuhamo 2-3 ure (če želite lahko kuhate tudi manj časa, a po dveh urah se bodo zrezki dobesedno stopili v vaših ustih, ….).
Zrezke lahko občasno malo premešamo, sicer pa jih pustimo, da se kuhajo sami. Goveje zrezke postrežemo z nekaj omake in poljubno prilogo.
Naj vam teknejo!