Goveji zrezki v omaki – tako zelo mehki
Print Friendly, PDF & Email

Goveji zrezki v omaki so tako zelo preprosti za pripravo, da človek komaj verjame. Edina skrivnost je v dolgotrajnem kuhanju, zaradi katerega je meso povsem mehko in se zrezki kar topijo v ustih. Omaka pa jim doda tisto pikico na i. Poskusite te goveje zrezke v omaki in videli boste, da je povsem preprosto in tako zelo okusno, da bodo po kosilu ostali le še prazni krožniki …

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki

Goveji zrezki v omaki – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • tolkalo za meso
  • plitek krožnik
  • posoda za kuhanje (nižja) s pokrovom
  • jedilna žlica
  • kuhalnica
  • 1 list papirja za peko

Goveji zrezki v omaki – sestavine:

Za 6 oseb

Goveji zrezki v omaki – postopek priprave:

Pripravimo si goveje zrezke (meni jih je narezal že mesar, sicer jih prej narežite), papir za peko, desko za rezanje, tolkalo za meso, sol in olje, plitek krožnik. Zrezke razporedimo po deski za rezanje in jih prekrijemo s papirjem za peko, potolčemo (po obeh straneh) s tolkalom za meso.

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki

Nato zrezke solimo in malenkost naoljimo z oljem. Zlagamo jih na plitek krožnik.

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki

Desko za rezanje očistimo (ali uporabimo drugo) in na njej sesekljamo čebulo.

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki

Sedaj si pripravimo še gorčico, paradižnikovo mezgo, dve jedilni žlici (eno za mazanje gorčice, drugo za paradižnikovo mezgo) in posodo, v kateri bomo zrezke kuhali. Najprej malenkost naoljimo dno posode, potresemo nekaj čebule.

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki

Nato na čebulo naložimo prvo plast zrezkov. Zrezke na tanko namažemo z gorčico in po njej kanemo še žlico ali dve paradižnikove mezge.

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki

Potresemo s čebulo.

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki

Nato ponovimo postopek: goveji zrezki, namažemo jih z gorčico, dodamo paradižnikovo mezgo, čebulo … to počnemo toliko časa, da porabimo vse zrezke. Pazimo, da je zadnja, vrhnja plast čebula.

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki

Pokrijemo posodo in na zmernem ognju kuhamo 2-3 ure (če želite lahko kuhate tudi manj časa, a po dveh urah se bodo zrezki dobesedno stopili v vaših ustih, ….).

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki
Goveji zrezki v omaki po 45 minutah kuhanja.

Zrezke lahko občasno malo premešamo, sicer pa jih pustimo, da se kuhajo sami. Goveje zrezke postrežemo z nekaj omake in poljubno prilogo.

Nasvet
Kot ste opazili, zrezkom ne dodajamo vode. Saj dodane sestavine same po sebi spustijo dovolj vode. V kolikor pa bi opazili (med tem ko boste goveje zrezke premešali), da manjka vode, pa seveda lahko dolijete nekaj vode. Po občutku. V kolikor se meni to zgodi dolijem cca 1 – 1,5 dl vode. A običajno vode ni potrebno dodajati.

Goveji zrezki v omaki - tako zelo mehki

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 175 Povprečno: 4.2]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor