Polnjene svinjske rolice
Če želite presenetiti svoje domače, vam predlagam, da naredite polnjene svinjske rolice. Recept je preprost in svinjske rolice odličnega okusa. Predlagam, da ga postrežete ob krompirjevi solati. Polnjene svinjske rolice boste naredili dokaj hitro, recept zadostuje za 3-4 osebe.
Polnjene svinjske rolice-pripomočki:
- kladivo za meso
- zobotrebci
Polnjene svinjske rolice – sestavine
Za 3-4 osebe
- 6 kosov svinjskega fileja, narezanih na debelino 1 cm
- 3 šnite narezanega sira (edamec ali gavda).
- moka
- 1 jajce
- drobtine
- sol
- 2,5 dl olja za cvrtje
Polnjene svinjske rolice – postopek:
V globljo ponev nalijemo olje in segrevamo na tihem ognju. Narezane kose svinjine, potolčemo s kladivom za meso na tenke in široke kose.
Meso posolimo, nato tri rezine sira prerežemo na polovico, da dobimo 6 pravokotnikov.
Postavimo na sredinski del posameznega zrezka, previdno zarolamo in zvijemo robove, da sir ne steče med praženjem ter pritrdimo z zobotrebcem.
V prvo posodo damo moko, v drugo jajce in v tretjo drobtine, pa povaljamo vsako rolico posebej v moko, nato v jajce in na koncu v drobtine.
Ko so rolice dobro povaljane, jih položimo na segreto olje in pražimo na tihem ognju toliko časa, da dobijo zlato-rjavo barvo.
Polnjene svinjske rolice odstranimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo in postrežemo.
Dober tek.