Mineštra s piro
Print Friendly, PDF & Email

Mineštra s piro vam bo pričarala tisti pravi vonj po domači mineštri, prav taki kot so jo pripravljale naše babice. Sestavine so zelo enostavne, postopek priprave prav tako, okus mineštre s piro pa bo navdušil čisto vse!

Minestra s piro (14)Pripomočki za pripravo mineštre s piro:

  • posoda za kuhanje
  • posoda za namakanje
  • nož
  • rezalna deska
  • palični mešalnik
  • kuhalnica

Sestavine za pripravo mineštre s piro:

Postopek priprave mineštre s piro:

Na majhne koščke zrežemo čebulo, krompir, steblo zelene in korenček. Pirina zrna pa namakamo v vodi približno 1 uro.

Minestra s piro (4)V posodo za kuhanje dodamo malce olivnega olja in na njemu, nekaj minut, prepražimo zelenjavo.Minestra s piro (5)

V drugo posodo nalijemo 500 ml vode in vanjo stopimo 1 žličko domače zelenjavne jušne osnove.

Minestra s piro (6)Juho sedaj polijemo po zelenjavi in kuhamo, na zmernem ognju,. približno 20 minut.

Minestra s piro (8)Polovico kuhane zelenjave damo na krožnik ter pustimo na strani.

Minestra s piro (10)Ostalo zelenjavo zmeljemo s paličnim mešalnikom in postavimo ponovno na ogenj.

Minestra s piro (11)Dodamo piro.

Minestra s piro (12)Zelenjavo, ki smo jo pustili na strani prav dodamo dodamo piri.

Minestra s piro (13)Vse skupaj solimo in popramo ter kuhamo še približno 20 minut. V kolikor se nam mineštra s piro zdi pregosta lahko dodamo 200 ml vode.

Tako, mineštra s piro je sedaj pripravljena in jo lahko postrežemo. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :)Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor