Polnjena pleskavica v lepinji
Polnjeno pleskavico v lepinji mi je prvič pripravil moj brat in vsi, ki smo jo preizkusili smo bili nad njo navdušeni. Prepričana sem, da bo navdušila tudi vas. Naj vas pa že vnaprej opozorim, da je zelo nasitna-v kolikor niste zelo veliki jedci, sami ene polnjene pleskavice v lepinji ne boste mogli sami pojesti.
Pripomočki za pripravo polnjene pleskavice v lepinji:
- deska za rezanje
- nož
- ponev za peko
- žar plošča ali ponev za peko
- kuhalnica
- prozorna folija za živila
Sestavine za pripravo polnjene pleskavce v lepinji (za 2 polnjeni pleskavici v lepinji):
- 1 manjša čebula
- 250 g šampinjonov
- olje
- 500 g začinjenega mesa za čevapčiče
- 4 rezine sira
- 2 lepinji
- zelenja po okusu (solata, paradižnik, mlada čebula,…)
- omaka po okusu (majoneza, gorčica, kečap, ajvar,…)
Postopek priprave polnjene pleskavice v lepinji:
Najprej se lotimo priprave nadeva. Sesekljamo čebulo in na lističe narežemo šampinjone.
V ponev damo žličko olja in zlato-rumeno prepražimo čebulo. Prepraženi čebuli dodamo šampinjone in jih pražimo približno 10 minut.
Začinjeno meso za čevapčiče razdelimo na 4 dele. Iz vsakega naredimo tanko pleskavico-sama jih delam na prozorni foliji za živila. Na dve pleskavici damo nadev in nanj še rezino sira ter pokrijemo z drugima dvema pleskavicama. Robove dobro stisnemo.
Pleskavice pečemo na žar plošči ali v ponvi. Pečemo na vsaki strani približno 5 minut. Ko je ena stran pečena, jo obrnemo in na pečeno stran položimo rezino sira ter spečemo še drugo stran.
Prerežemo lepinji in ju po želji popečemo na ponvi oziroma žaru. Spodnji del lepinje namažemo z omako po okusu, damo nanj pečeno polnjeno pleskavico in čez zelenjavo po okusu ter pokrijemo z drugo polovico lepinje.
Pa dober tek.